5. Büyükelçiler Konferansı

5. Büyükelçiler Konferansı -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: -(Türkiyeden yurt dışına yasa dışı yollarla götürülmüş eserler) Vatan toprağı, bu topraklardan götürülmüş her şeyi kapsar -Hangi müzede, Anadolu kokusunu alırsak, ait


İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiyeden yurt dışına yasa dışı yollarla götürülmüş eserlere ilişkin, Vatan toprağı, bu topraklardan götürülmüş her şeyi kapsar. Hangi müzede, Anadolu kokusunu alırsak, ait olduğu mekanlara getirilmesi konusunda yoğun çalışmalarımız devam edecek dedi.
     Bakan Davutoğlu, İzmirde devam eden 5. Büyükelçiler Konferansında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da katıldığı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Anadolunun, insanlık tarihine tanıklık etmiş bir coğrafya olduğunu söyledi.
     Türkiyenin büyük bir medeniyet kapısı olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, Dünyada bütün medeniyet havzalarına bu denli yakın başka bir ülke göstermek mümkün değil. Sadece aktif dış politika değil, kültürel derinlik anlamında da yoğun çalışmalar var dedi.
     Tarihi eserlerin, ait olduğu mekanlara kazandırılması konusunun, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının kesiştiği nokta olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:
     Bu talimatı burada iletmek istiyorum, nerede bir çakıl taşı varsa peşine düşeceğiz. Vatan toprağı, bu topraklardan götürülmüş her şeyi kapsar. Hangi müzede, ne zaman Anadolu kokusunu alırsak, söz konusu eserin ait olduğu mekanlara getirilmesi konusunda yoğun çalışmalarımız devam edecek. Turizmde, son dönemde ekonomik yansıması olacak şekilde, devrim niteliğinde çalışmalar yapılıyor. Dünyada Türkiyenin tanıtılması anlamında, her gelen turistin Türkiyeden kültür elçisi olarak gönderilmesinin, kültür ve turizm alanında milli bir dış politika zemini oluşturulmasında rolü bulunuyor. Kültür de bu anlamda umman gibi bir alan.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Tolga Albay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 5. Büyükelçiler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER