5. Geleneksel Toptaş Köyü Aşure Günü

5. Geleneksel Toptaş Köyü Aşure Günü etkinliği yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kumlucaya bağlı Toptaş köyünde 5. Geleneksel Aşure Günü etkinliği yapıldı.
     Toptaş köyü aşure etkinliğine Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
     Yağmur nedeniyle erken başlayan aşure etkinliğinde Alevi dedesi tarafından önce aşurenin önemini belirten bir konuşma, ardından aşure ve lokma duası yapıldı.
     Duadan sonra Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe ve Toptaş köyü muhtarı Bülent Panuş tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.
     Kumuca Kaymakamı Salih Işık, yaptığı açıklamada, bu yıl 5incisi düzenlenen aşure etkinliğinin sadece bir köyün değil ilçe halkının birlik ve beraberliği için çok önemli bir davranış olduğunu söyledi.
     Toptaş köylülerinin bu güzel etkinliği geleneksel hale getirerek her yıl Sünni, Alevi demeden ilçe halkını bir araya getirdiklerini ifade eden Işık, Öncelikle İslam aleminin Muharrem ayını ve aşure gününü kutluyor, nice güzel günlere kardeşçe, sağlık, mutluluk ve barış içinde kavuşmamızı temenni ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Aşure günü ve Muharrem ayının dinlerinde ve tarihlerinde çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Işık, Birçok mucizevi olay bu ayda meydana gelmiş, Müslümanlar için en acı olay bu ayda yaşanmıştır. Bu ayda şehit olan Ehli Beyti rahmet ve minnetle anıyorum diye konuştu.
     Toptaş köyü muhtarı Bülent Panuş da Kumluca Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 5incisini gerçekleştirdikleri aşure etkinliğine her yıl olduğu gibi bu yıl da yağmura rağmen vatandaşların gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.
     Etkinliği bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını belirten Panuş, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından dua yapıldı. Yağmur nedeniyle aşure etkinliğinde yapılması planlanan semah gösterisi ise iptal edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 5. Geleneksel Toptaş Köyü Aşure Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER