5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve

5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı değerlendirme toplantısı


TRABZON (A.A) - 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayının kapanış değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Vali Recep Kızılcıkın, Akçaabatta bir restoranda düzenlediği toplantıya Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düysan Kaseinov katıldı.
     Kaseinovun hediye ettiği yerel kıyafeti giydikten sonra burada konuşma yapan Kızılcık, 3 gün boyunca 24 oturumda 75 sunumun gerçekleştirildiğini ifade ederek, Ümit ediyorum ki bu kurultayda tesis edilmiş olan birliktelik, aynı iklimde yaşıyor olmanın farkındalığına varılması, bundan sonra atılacak olan adımların çok daha büyük olmasına vesile olacaktır dedi.
     Trabzonda gerçekleştirilen kurultayın çok önemli bir adım olduğunu belirten Kızılcık, Burada elde ettiğiniz kazanımlarınız kendi topraklarınıza döndüğünüzde de artarak devam edecek ve bir sonraki toplantılara, birlikteliklere aşkla, şevkle ve inançla hazırlanacaksınız. Bu ideallerin, bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için başarılı milletlerin ülkelerinin kullandığı yöntemleri çok iyi bilip, bize uygun olanı hangisi ise onu öğrenip uygulamamız gerekiyor. Türk dünyası olarak bunları yaptığımız taktirde arzu ettiğimiz hedeflere mutlaka ulaşacağız diye konuştu.
     Kızılcık, ülke olarak dünya gerçeklerini gözönünde bulundurmaya başladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bu gerçekleri uygulamaya çalışıyoruz. Bu yükselişte en büyük pay milletindir. Milletin enerjisini doğru yöne sevk eden Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğandır. Bu anlamda kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Şu üç şeyi doğru yöneten milletler dünyayı da yönetirler. Birisi bilgi, ikincisi zaman ve üçüncüsü de enerjidir. Bu değerli topluluğun bir araya gelerek oluşturduğu sinerjiden daha büyük güç olamaz. İşte bu sinerjiyi doğru hedefe yönlendirdiğimiz taktirde başarı kaçınılmaz olur.
     Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, organizasyon boyunca Trabzonluların gösterdiği misafirperverliğin örnek teşkil ettiğini ifade ederek, kendilerinin de bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceklerini söyledi.
     TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, böyle bir kurultay vesilesi ile Trabzonda bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, 3 gün boyunca süren kurultay vesilesi ile Trabzonu yakından tanıma fırsatı bulduk. Trabzon her zaman gönlümüzde güzel bir anı olarak kalacaktır dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER