5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi -Antalyada düzenlenen kongre, gıda üretimi üzerine çalışan bilim insanları ile kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi


ANTALYA (A.A) - 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Antalyada başladı.
     Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Spice Otelde gerçekleştirilen kongrenin başkanı Prof. Dr. Yusuf Doğruer, AA muhabirine yaptığı konuşmada, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından organize edilen kongreye, bilim insanları, kamu sektörü ve özel sektörden temsilcilerin katıldığını söyledi.
     Kongrede gıda sektöründe risk analizi ve yönetimi üzerine tartışmaların olacağını belirten Doğruer, bu konuda uzman bilim insanlarının da Antalyaya davet edildiğini söyledi. Kongrenin yaklaşık 150 katılımcısı olduğunu anlatan Prof. Dr. Doğruer, kongrede et, süt ve yumurta üretici birliklerinin temsilcilerinin de sektörlerinde yaşadıkları sorunları ele alacağına dikkati çekti.
     Gıda üretiminden paketlemesine, helal gıda sertifikasından gıda güvenliğine kadar çeşitli konuların ele alınacağı kongre, 6 Nisanda sona erecek.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER