5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik

5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik -Edirne, Bolu ve Tekirdağda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı protesto edildi


EDİRNE (A.A) - Edirne, Bolu ve Tekirdağda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı protesto edildi
     Edirnede ellerinde 5199 sayılı yasada değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvanseverler, Saraçlar Caddesinde toplanarak kanun tasarısı aleyhine slogan attı.
     Burada grup adına basın açıklaması yapan Nilüfer Umut Köylüoğlu, hazırlanan yasa tasarısı ile beslenen evcil hayvan sayısına kısıtlama getirileceğini öne sürerek, yasa tasarısının kabul edilmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.
     Köylüoğlu, En yakın sadık dostlarımızın, kurulacak doğal hayat parklarına gönderilmesini istemiyoruz. Bugün ya onları koruyacağız ya da ölümlerini seyredeceğiz. Bugün dostlarımız için kanun tasarısına hayır diyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Bolu-
    
     Bolu Hükümet Meydanında toplanan bir grup da hayvan haklarını ön plana çıkaran pankart ve dövizler taşıyarak kanun tasarısına tepki gösterdi.
     Grup adına açıklama yapan Zafer Akkaya, Hayvanları koruma kanunu ile kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısında yer alan bazı hükümleri hayvan hakları açısından uygun bulmuyoruz ifadelerini kullandı.
     Hayvan öldürme işleminin uyutma adı altında meşrulaştırılmaya çalıştığını öne süren Akkaya, İnsani bir seçenek, çözüm olarak sunulan, uyutma diye bilinen, solunumu durdurucu iğne ile öldürme yöntemi, bir hak değil, aksine yaşam hakkının sonlandırılmasıdır dedi.
    
     -Tekirdağ-
    
     Ellerinde 5199 sayılı yasada değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvanseverler, Üç Kemaller Meydanında toplanarak düşünülen yasa tasarısı karşıtı slogan attı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Cansel Bahadır, yaşayan bütün canlılara saygı duyulması gerektiğini belirterek, tasarıyla hayvanseverlerle sokak hayvanlarının birbirlerinden koparılacağını öne sürdü.
     Bahadır, Ötekileştirmek, hiç bir vicdana, inanca, yönetim şekline, bakış açısına sığmayan bir yaptırımdır. Ötekileştirmek, insan egemen toplumun yüz karasıdır. Bugün sokaklarda beraber yaşadığımız hayvanlarımız, hayatlarımızdan koparılmak isteniyor. Yeni yasada hayvan hastaneleri ve doğal yaşam parkları kurulacağı yer alıyor. Ama bunu yapmayan belediyeler için nasıl bir adli ve idari işlem uygulanacağı, yaptırımların neler olacağı yasada yer almıyor. Bu yasa teklifinde, dışarıda kedi ve köpek kalması tamamen yasaklanmış diye konuştu.
     Gruplar, basın açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER