6 Mayıs Radyo Günü

6 Mayıs Radyo Günü -Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Taş, Radyo Gününü kutladı


ANTALYA (A.A) - Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İdris Taş, radyo yayını yapanların gününü kutladı.
     Taş, Radyo Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin radyo yayıncılığına 85 yılında başladığını belirtti. Türkiyedeki radyo serüveninin 6 Mayıs 1927de Eşref Şefikin Alo Alo Muhterem Samiin, burası İstanbul telsiz telefonu anonsuyla başladığını anlatan Taş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bugün ise yurdun dört bir yanına yayınlarını ulaştırmaya çalışan TRT radyoları yanı sıra, 35 ulusal, 98 bölgesel ve 929 yerel özel radyomuz, her düşünceye ve sese açık mikrofonlarıyla demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Büyük bir emek ve sevgi ile yapılan ilk radyo yayınının 85inci yılında, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden tüm meslektaşlarımın 6 Mayıs Radyo Gününü yürekten kutluyorum.
     (HÖ-HS)
<< Önceki Haber 6 Mayıs Radyo Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER