6. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

6. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması -10 kilo 800 gram ağırlındaki sazan balığını yakalayan ekip, yarışmanın birincisi oldu


KOCAELİ (A.A) - 6. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışmasında 10 kilo 800 gram ağırlındaki sazan balığını yakalayan ekip, birinci oldu.
     Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Derince ilçesindeki Tahtalı Göletinde düzenlenen yarışmaya İngiltere ve çeşitli illerden gelen 50 takımdan 135 yarışmacı katıldı. 4 gün boyunca gölün etrafına kurdukları çadırlarda konaklayan yarışmacılar, en büyük balığı yakalamak için yarıştı.
     Yarışmaya Kocaeliden katılan Volkan Cansever ve Serkan İşgörenden oluşan ekip, 10 kilo 800 gram ağırlığındaki balıkla en büyük balığı tutma kategorisinde birinci, en çok balık tutma kategorisinde ise yarışmaya aynı ilden katılan Enes ve Mehmet Avcı ile Hacı Karalardan oluşan ekip, 22 kilo 910 gram ağırlığındaki 6 balıkla birinci oldu.
     Dereceye girenlere çeşitli av malzemeleri ve ödüller verildi.
     Yarışmada yakalanan toplam ağırlıkları 78 kilo 630 gram olarak ölçülen 25 sazan balığı ise fotoğraflanarak gölete salındı.
    
     -Fotoğraf yarışması düzenlendi-
    
     Etkinlikte Doğa, İnsan ve Balık konulu fotoğraf yarışması da düzenlendi.
     51 fotoğrafın katıldığı yarışmada jüri değerlendirmesinin ardından Özlem Saraç birinci, Serdar Özdil ikinci, Mustafa Cihan ise üçüncü oldu. Ayhan Aktaş, Yusuf Büyük Karaca ve Seyhan Postacının fotoğrafları mansiyon ödülüne, Burak Zenginin fotoğrafı ise jüri özel ödülüne layık görüldü.
     Ödül töreninde konuşan Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, yarışmanın her yıl çok daha güzel ve kaliteli şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, Böyle güzel bir etkinlik düzenleyerek, amatör balıkçılığa sundukları katkı ve doğaya gösterdikleri saygı nedeniyle KAMADER yöneticilerini kutluyorum dedi.
     KAMADER Başkanı Engin Uztürk ise etkinliği temiz çevre, sağlıklı yaşam, bilinçli ve sürdürülebilir avcılık ile doğal hayatın korunması amacıyla düzenlediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 6. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER