6. Uluslararası Su Ürünleri Fuarı açıldı

6. Uluslararası Su Ürünleri Fuarı açıldı -İzmir Kültürpark Fuar Alanında 9 Hazirana kadar açık kalacak fuara, 300e yakın yerli ve yabancı firma katılıyor


İZMİR (A.A) - 6. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojilari Fuarı açıldı.
     Kültürpark Fuar Alanındaki açılış töreninde konuşan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektör olarak 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, 2023te bu rakamı 3,5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Avrupa Birliğine girebilen tek hayvansal gıda ürününün balık olduğunu kaydeden Kızıltan, Bugün 5-6 milyon nüfuslu Norveç, somondan 6 milyar dolar gelir elde ediyor. Turistleri de eklediğimizde 105 milyonluk bir kitleye ulaşan Türkiyede su ürünleri tüketimi istenen noktada değil diye konuştu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak ise su ürünlerinin son yıllarda yaptığı atılımla en fazla gelişen sektörlerden biri olduğunu söyledi. Sektöre yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna dikkati çeken Koçak, sektöre desteklerin süreceğini dile getirdi.
     9 Hazirana kadar açık kalacak fuara, 23 ülkeden ve Türkiye genelinden 300e yakın firmanın katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Affan Kulunyar
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Su Ürünleri Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER