600 yılık Bayezid Paşa Medresesi ayağa

600 yılık Bayezid Paşa Medresesi ayağa kaldırılacak


BURSA (A.A) - Osmanlının ilk dönem eserlerinden olan, ancak günümüze yalnızca bir cephesinin duvarı ulaşabilen 600 yılık Bayezid Paşa Medresesi, restitüsyon ve restorasyon projeleriyle ayağa kaldırılacak.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre belediyeni tarihi ve kültürel miras uzmanları, Hocataşkın Mahallesindeki tarihi duvar kalıntısından yola çıkarak bir çalışma yaptı.
     Osmanlı Vakfiye Defterlerindeke incelemelerde, söz konusu yapının, Çelebi Sultan Mehmed ve İkinci Murad devri vezir-i azamı Bayezid Paşanın yaptırdığı medrese olduğu belirlendi.
     Bir dershane ve 11 oda olarak inşa ettirilen tarihi medresenin, bugün üzerinde bulunan 4 bina, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı ve böylece proje çalışmalarına başlandı.
     Tarihi medrese çevresinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, medresenin ayağa kaldırılması için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirterek, Bir taraftan da restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırlayacağız. Medrese, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı bir merkez olarak bölgeye kazandırılacak dedi.
    
     Muhabir: Bursa / Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 600 yılık Bayezid Paşa Medresesi ayağa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER