7den 70e Siirt Okuyor Projesinde ödül

7den 70e Siirt Okuyor Projesinde ödül töreni


SİİRT (A.A) - Siirt Valiliğince yürütülen 7den 70e Siirt Okuyor Projesi için ödül töreni düzenlendi.
     İl Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Sağlam, sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
     Vali Yardımcısı Saltaş, kampanyanın geçen yıl başarıyla uygulandığını ve 1 milyon kitabın okunduğunu belirtti.
     Kentin güzel projelerle anılmasını istediklerini kaydeden Saltaş, şöyle dedi:
     Eline kitap alan silah almaz. Şiddet çözüm değil. Kitap okunduğu taktirde çözüm daha kolay olur. Bu proje, bir fabrika açmak kadar önem taşıyor. Amacımız okuma alışkanlığını bir yaşam biçimi haline getirmektir. Son yıllarda Siirtin eğitimdeki başarısı asla tesadüf değildir. İlimizin YGS, KPSS ve SBSdeki başarısına, okuma kampanyası ve SODES gibi sosyal destek programlarının büyük bir katkısı olmuştur. Okuma kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ederim.
     Proje koordinatörü Sedat Özvural da 3 ay içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Okullarda her gün 20 dakika okuma saati uygulandığını ve ikinci dönemde bu sürenin 30 dakikaya çıkarılacağına kaydeden Özvural, projenin toplumun tüm katmanlarına yaymayı amaçladıklarını söyledi.
     Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Sağlam da kitap okumanın önemine değinerek, bu konudaki desteklerinden dolayı Vali Ahmet Aydına teşekkür etti.
     Daha sonra en çok kitap okuyan öğrencilere, kitap bağışında bulunan Siirt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine, Siirt Arıcılar Birliğine ve iş adamı Nedim Tekine, ödül ve plaketleri verildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber 7den 70e Siirt Okuyor Projesinde ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER