7. Ege Kadın Buluşmasının sonuç bildirgesi

7. Ege Kadın Buluşmasının sonuç bildirgesi -Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi başkanı Karakış: 2014 seçimlerinde seçilmek ve karar vermekte eşit olmak istiyoruz


DENİZLİ (A.A) - Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi Başkanı Nurten Karakış, 2014 seçimlerinde seçilmek ve karar vermekte eşit olmak istediklerini söyledi.
     Karakış, dernek üyeleriyle birlikte 28-29 Nisan 2012 tarihlerinde İzmirde yapılan 7. Ege Kadın Buluşmasının sonuç bildirgesini, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
     Kadın Buluşmasına, 7 ilden 130 kadının katıldığını hatırlatan Karakış, kadınlar için toplantıda önemli kararlar alındığını belirtti.
     Karakış, şunları kaydetti:
     Kadın örgütleri olarak Ege Bölgesinde kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve kadın temsilini artırmak için bugün olduğundan daha çok fazla sayıda kadın derneklerine ihtiyaç duyuyoruz. Daha güçlü örgüt haline gelmek için çalışmanın yanı sıra kadın örgütlerine destek vereceğiz. Dünyada ve Türkiyede kadın haklarını zayıflatıcı eğilimler, aile ve mahalle baskıları, çeşitli antidemokratik uygulama ve operasyonlar gibi çeşitli nedenlerin hak temelli mücadelemizi ve örgütlenmemizi olumsuz etkilediğinin bilincindeyiz. Bu sorunlarla örgütlenmemizi, dayanışmamızı, işbirliği ve ortak çalışmamızı güçlendirerek baş edecek ve yolumuza devam edeceğiz. Bölgemizdeki üniversitelerimizle el ele çalışmayı artıracak, ayrımcılığı ortadan kaldırmak, eşit bir dünya yaratmak ve yerel seçimlerde daha fazla seçilmek için bilim imkanlarından daha fazla yararlanacağız. 2014 seçimlerinde seçilmek ve karar vermekte eşit olmak istiyoruz. Eşit bir dünya için haklarımızı istiyoruz.
     (İBS-MUS-HY)
<< Önceki Haber 7. Ege Kadın Buluşmasının sonuç bildirgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER