7. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı

7. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı -Konya Valisi Doğan: -Ülkemizin gerçek demokratik ve çağdaş bir toplum hüviyetine kavuşmasında, engellilere yönelik çalışmalar önemlidir


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ), 17 üniversitenin katılımıyla, 7. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlenen programda, Türkiyenin gerçek bir demokratik toplum hüviyetine, çağdaş toplum yapısına kavuşmasındaki bir önemli unsurun da engellilere yönelik yapılan çalışmalarla mümkün olacağını söyledi.
     Konyayı, bir başkent ve Hz. Mevlananın şehri olması değerleri üzerinde yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla öncelikle Bu şehrin insanlarının engellilerle olan irtibatını yeniden gözden geçirmesi ihtiyacı vardır diye değerlendirdik. 2009 yılından bu yana engellilerle toplum arasındaki iletişimi güçlendirerek çeşitli projeler yürüttük. Bugün iftiharla söyleyebilirim ki; çeşitli engel gruplarına yönelik olarak 7 eğitim kurumu ya inşa edildi ya da inşaatı devam etmektedir. Bu her bir eğitim kurumunun ortalama maliyetinin 1,5 trilyon olduğunu düşünürseniz valilik bünyesinde harcanana kaynağın ne olduğu ortaya çıkar.
     Sadece bu çalışmalarla yetinmediklerini, engelli vatandaşları Rumi Engelliler Oyunları çerçevesinde dünyanın çeşitli yerlerinden engellilerle bir araya getirdiklerini belirten Doğan, Uluslar Arası Rumi Çocuk Oyunları ve Uluslar Arası Rumi Engelliler Oyunlarının, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen federasyon yöneticileri tarafından takdirle karşılandığını vurguladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Gönül Elçileri projesini Valilik olarak daha da geliştirdiklerini dile getiren Doğan, şöyle devam etti:
     Çeşitli derecedeki okullardaki öğrencilerimiz ile engellilere eğitim verdiğimiz kurumlar arasında doğrudan bir bağlantı kurmaya gayret gösteriyoruz. Bu durumda engeli olmayan öğrenciler, engelli okullarını ziyaret ederek onları anlamaya, onların sorunlarını yaşamaya gayret ediyorlar. Böylece bir kaynaştırma eğitimi altyapısı da kurulmuş oluyor. Ancak işin doğrusu; üniversitede bu birime liderlik eden arkadaşlarımızla; Mevlana Engelliler Kulübü yöneticilerinin de içinde bulunduğu yeni bir yapıyı kurabilir miyiz- diye düşündük. Arkadaşlarımız hem bu kulübün üyeleri hem de engelsiz üniversite birimi olarak liselerimizde ve ortaokullarımızda öğrencilerimizin bilinç düzeyini artırmak için her türlü projeye destek vereceklerini söyledi. Ülkemizin gerçek demokratik ve çağdaş bir toplum hüviyetine kavuşmasında, engellilere yönelik çalışmalar önemlidir.
     NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ise kuruluş felsefesi, misyon ve vizyonlarını belirlerken insanı merkeze alan yaklaşımlar üzerine tartıştıklarını ifade etti.
     Toplantıya, 17 üniversiteden gelen öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 7. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER