77 yıl berberlik yaptı hala sevgisi

77 yıl berberlik yaptı hala sevgisi bitmedi -Çankırıda çıraklıktan itibaren 77 yıl boyunca mesleğini severek yapan 90 yaşındaki Berber Adnan, 2 yıl önce sağlık nedeniyle dükkanını kapatmasına rağmen yakın akrabalarını evinde tra


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda çıraklıktan itibaren 77 yıl boyunca mesleğini severek yapan 90 yaşındaki Berber Adnan, 2 yıl önce sağlık nedeniyle dükkanını kapatmasına rağmen yakın akrabalarını evinde traş etmeye devam ediyor.
     Çankırıda Berber Adnan diye tanınan emektar berber Adnan Tolon, 2 yıl önce geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla berber dükkanını kapatmak zorunda kaldığını belirterek, ancak meslek sevgisinin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi.
     1935 yılından beri bu mesleği yaptığını kaydeden Tolon, 13 yaşında çıraklıkla başlayan meslek hayatının, önce kuaförlük sonra berberliğe tekrar geçişle devam ettiğini ifade etti.
     Tolon, dükkanını kapattıktan sonra da boş durmayıp evde yakın akrabalarını tıraş ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Mesleğimi severek yaptım, sağlık sorunlarım elverseydi yine de yapardım. Berberlikten hala hevesimi alamadım. Bugüne kadar 10un üzerinde çırak, kalfa yetiştirdim. Bunlardan 6sı öldü, diğerleri ise mesleği bıraktı.
     Yakın akrabaları dışında kimseyi traş etmediğini dile getiren Tolon, eski müşterilerinden talep geldiğini belirterek, Bazen eski müşterilerim kapıma geliyor ve traş olmak istiyor. Şu an 90 yaşındayım ve çalışacak halde değilim. Sadece yakın akrabalarımı traş ediyorum diye konuştu.
     Gençliğinde bir süre memurluk yaptığını da kaydeden Tolon, mesleğe olan sevgisinden dolayı tekrar berberliğe döndüğünü dile getirerek, Ben 3 yıl askerlik yaptım ve askerliğim boyunca birçok subay, albay traş ettim. Askerlik hayatımın sonunda devlet işine girdim. Fakat ben de hobi haline gelen berberlikten kopamadığım için yeniden işime döndüm diye konuştu.
     Mesleğinden kazandığı parayla 2 çocuğunu üniversitede okuttuğunu ve kendine müstakil bir ev aldığını dile getiren Tolon, Bu işi 77 yıl yaptım. Dermanım olsa bu mesleği daha da yapardım. Ama dermanım yok. Hayatım berberlik yapmakla geçti. Mesleğimi çok sevdim ifadelerini kullandı.
     Yeni berberlerin işin kolayına kaçtığını savunan Tolon, eskiden bu işi yapmanın daha zor olduğunu dile getirdi.
     Tolonun oğlu Cemil Tolon da babasının mesleğine olan bağlılığının devam ettiğini belirterek, Babam emeklilik günlerinde de boş durmuyor. Beni doğdum doğalı babam traş etmiştir ve hala etmeye devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 77 yıl berberlik yaptı hala sevgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER