8 ildeki suç örgütüne yönelik operasyon

8 ildeki suç örgütüne yönelik operasyon -Antalya ve 7 ilde Yardım için gece düzenleyeceğiz diyerek vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 20 kişi adliyeye sevk edildi


ANTALYA (A.A) - Antalya ve 7 ilde Yardım için gece düzenleyeceğiz diyerek vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 20 kişi adliyeye sevk edildi.
     Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Mersin, Adana ve Gaziantepde vatandaşları Yardım için gece düzenleyeceğiz diyerek dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 12si kadın 20 zanlının sorguları tamamlandı. Örgüt lideri A.E. ile 19 örgüt üyesi Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak ve Nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
     Örgütün dolandırıcılık yapmak için Ankarada bir çağrı merkezi kurduğu ve bu çağrı merkezinde örgüt üyesi 8 kadının çalıştığı bildirildi. Çağrı merkezindeki kadınların dolandırıcılık için görev dağılımı yaptığı ve her bir kadının ayrı bir ilden sorumlu olduğu ifade edildi. Örgüt üyesi kadınların sorumlu oldukları illerin vali, belediye başkanı ve emniyet müdürünün ismini ezberlediği ve bu illerde yaşayan vatandaşları arayarak, Sizi vatanım rehabilitasyon merkezinden arıyoruz. Engeliler için vali, belediye başkanı ve emniyet müdürünün de katılımıyla yardım gecesi düzenleyeceğiz. Yardımda bulunmak isterseniz bilet satmak istiyoruz. Sayın valimiz bilet ücretini 100 lira olarak belirledi dediği iddia edildi. Zanlıların bu şekilde polisin takip süreci içinde 100 kişiyi dolandırdığı ancak örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda 2 bini aşkın sözde yardım bileti makbuzunun bulunduğu belirtildi.
     Örgütün daha inandırıcı olmak için çağrı merkezinde çalışan bir örgüt üyesi kadının sekreter gibi davrandığı, aradığı vatandaşa Sizi doktorumuza bağlıyoruz diyerek diğer örgüt üyesi kadına bağladığı öne sürüldü. Örgütün bu şekilde kandırdığı vatandaşlardan bilet parasını almak için o ildeki örgüt üyesine haber verdiği ve o örgüt üyesinin ise vatandaşlara 100 lira karşılığında bilet sattığı iddia edildi. Bilet satışlarından kazanılan paranın yüzde 60ını illerde bulunan örgüt üyelerinin aldığı yüzde 40ının ise çağrı merkezine gönderildiği öne sürüldü. Örgüt üyeleri arasında 3 kişinin ise sağır ve dilsiz olduğu belirtildi.
     Öte yandan Örgüt lideri A.Enin Türkiye Kardeşlik Partisi isminde bir siyasi parti kurmaya hazırlandığı ve bir süre önce Mersinde vatandaşlara bayrak dağıtarak 50-60 kişiye miting yaptığı bildirildi.
     Antalya ve 7 ilde 3 gün önce düzenlenen operasyon kapsamında Yardım için gece düzenleyeceğiz diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 20 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 8 ildeki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER