8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Antalya Valisi Ahmet Altıparmak: -Dünyadaki ve Türkiyedeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayatta gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Dünyadaki ve Türkiyedeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayatta gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır dedi.
     Vali Altıparmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumda ailenin temel taşının kadınlar olduğunu belirtti.
     Kadınların aile içindeki yerinin anlatılması ve kadınların karıştıkları sorunların doğru tespit edilerek bu sorunlara çözüm üretilmesi için gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlandığını ifade eden Altıparmak, Türk toplumunda ve aile yaşamında saygın yeri olan kadınların anlamlı ve özel günlerini içtenlikle kutladığını dile getirdi.
     Altıparmak, kadınlara hak ettikleri saygıyı gören, sorunlarının çözüldüğü, sağlıklı huzurlu bir yaşam ve dünya dileyerek, şunları kaydetti:
     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir demiştir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı dünyadaki ülkelerden daha önce verilmiştir. Dünyadaki ve Türkiyedeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayatta gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünyayı olumsuzluklardan ve çıkmazlardan ancak kadının anne sevgisi ve ince duygusu kurtarabilir. Çocukları kadınlar ve anneler geleceğe hazırlamaktadır.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER