8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


KARS (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.
     Bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Eyüp Tepe, tüm kadınların ve annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kutlanmaya başlandığı günden bu yana ülkenin büyük mesafe aldığına değinen Tepe, Hakikaten alınan mesafeye rağmen ortaya çıkan bu rakamlar çok çarpıcı. Ümit ediyoruz ki biz, Türkiye olarak bu rakamları iyileştiren taraftayız dedi.
     Karsta da önemli gelişmelerin olduğuna değinen Tepe, şunları kaydetti:
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasıyla beraber, bu konuda devlet olarak, hükümet olarak çok ciddi adımlar atılıyor. En azından mevzuat anlamında düzenlemeler yapılıyor. Bir zamanlar sığınma evi ifadesi vardı. Bu sığınma evi ifadesinin kalkmasında benim de kısmen payım var. 2009 yılının ocak ayında sığınma evi ifadesi, acizlik ifadesi bunu değiştirelim diye bakan beye konuşmasında kullandırtan da benim. Bunu da burada ifade edeyim.
     Mustafa Kemal Atatürkün, Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir sözünü de hatırlatan Tepe, annelere ve kadınlara ne yapılırsa az olacağını söyledi.
     Konuşmanın ardından katılımcılara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Empati adlı kısa film izletildi.
     Kentte yılın annesi seçilen kadınlara da Vali Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından altın hediye edildi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER