8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: -Fedakar, cefakar Türk kadınları, toplumun yeniden dirilmesine, canlanmasına büyük katkı sağlamışlardır


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, fedakar, cefakar Türk kadınının toplumun yeniden dirilmesine, canlanmasına büyük katkı sağladığını belirtti.
     Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bilim, sanat, spor, edebiyat ve siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunduğunu belirtti.
     Muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması ve ülkenin kalkınması için ayrımcılıkların ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Milletimizin en temel vasıflarından biri bin yıllardır aile değerlerini gözümüzün ışığı gibi korumamız, kadını baş tacı edinmemizdir. Onlardan olduğumuzu ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımızı unutmamalıyız. Annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız kısacası onlar bizim canlarımız. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında ve toplumun en sıkıntılı dönemlerinde fedakar, cefakar Türk kadınları toplumun yeniden dirilmesine, canlanmasına çok büyük katkı sağlamışlardır. Bu nedenle kadınlar, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil, her zaman baş tacı edilmedir.
    
     -CHP Gaziantep Milletvekili Şeker-
    
     CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de, yılların, asırların geçtiğini ama kadınların çilesinin bitmediğini savundu.
     Şeker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dönemlerin değiştiğini, ancak kadına uygulanan zulmün değişmediğini ifade etti.
     2012 Dünya Ekonomi Forumunun Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Raporuna göre Türkiyenin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde en kötü durumda olan ülkelerle aynı grupta yer aldığına dikkati çeken Şeker, şunları kaydetti:
     Türkiyede kadınların iş gücüne katılım oranında 135 ülke arasında 125inci sırada yer alıyor. Kadının istihdam edilme oranı dünya genelinde yüzde 50 iken Türkiyede bu oran yüzde 24 civarındadır. Mecliste kadının temsil oranı yüzde 14, yerel yönetimlerdeki temsil oranı ise yüzde 27dir. Türkiyede 4,7 milyon okuma yazma bilmeyen vatandaşın 3,8 milyonu kadındır.
     Kadınların sadece evde görünmek istemediğini belirten Şeker, Atatürkün Güçlü bir millet olmanın yolu, kadınların her alanda yükselmelerini sağlamaktan geçmektedir sözünü hatırlattı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER