8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Yozgat Milletvekilleri Başer ve Soysal mesaj yayımladı


YOZGAT (A.A) - AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Başer, yayımladığı mesajında, kadınları her zaman ve her zeminde baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olduklarını ifade ederek, millet olarak hiçbir zaman ayrımcılığa tenezzül etmediklerini belirtti.
     Kadınların, hayatlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda gereken adımları attıklarını dile getiren Başer, şunları kaydetti:
     Başta bölgemiz olmak üzere, tüm dünyada barış, dayanışma, hoşgörüyü savunuyor, savaşların, çatışmaların, krizlerin sona ermesi için aktif görevler üstleniyoruz. Ama bu mücadelede kadın ve çocukların özellikle gözetildiğini, dikkate alındığını, her ne yapıyorsak öncelikle onlar için yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Kadınların evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasının ruhen, vicdanen, ahlaken, asla kabul edilemez. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.
     Soysal ise, huzurlu ve mutlu bir aile yapısının oluşturulmasında ve güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında kadınların her zaman önemli rol oynadığını ifade etti.
     Toplumun temel taşı kadınların, baş tacı olduğunu vurgulayan Soysal, mesajında şunları ifade etti:
     Toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana kadınlarımıza büyük önem verilmiş, kadınlarımızın siyasete aktif katılımlarının sağlanması, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadınlarımızın şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda, birçok batı ülkesinden daha önce onlara seçme ve seçilme hakkı tanınmış ve kadınlarımız erkekler ile aynı şartlarda yaşama hakkına sahip olmuştur. AK Parti iktidarı olarak yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak onlara gereken hassasiyetin ömür boyu gösterilmesi temennisi ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor selam ve sevgilerimi sunuyorum.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER