8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Merkez İlçe Başkanı Altunbaş, kutlama mesajı yayımladı


TRABZON (A.A) - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Altunbaş, mesajında, aile yapısının temel unsuru olan kadınlar ve annelerin daima sevginin, fedakarlığın ve özverinin kaynağı olduğunu belirtti.
     Toplum yapısının güçlendirmesinin yanı sıra şekillendirmesi, aile birliğinin korunması için sevgi bağı olan kadınlara hak ettiği değerin mutlaka verilmesi gerektiğini ifade eden Altunbaş, şöyle devam etti:
     Fedakar, cefakar annelerimiz, kardeşlerimiz yaşamları boyunca hep özveri ile çocuklarına, eşlerine, akrabalarına el uzatmış, uzattıkları bu sevgi eli hiçbir karşılık beklememiştir. Kadınlarımız her zaman toplumun temel taşı, ayakta kalabilmesi için can damarı olmuştur. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, tüm dünya kadınlarının bağımsızlık, eşitlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak kutlanmakta, mücadeleleri ise her zaman destek bulmaktadır.
     Geçmişte kadınların, yeri geldiğinde ülke yönettiğini, yeri geldiğinde vatan müdafaasında bulunduğunu, kendisinden beklenen çok zor işleri bihakkın ifa ettiğini ve nadide, mümtaz yerini koruyarak ayaklarının altına cennetin serileceği safiyetiyle var olduğunu belirten Altunbaş, şunları kaydetti:
     Fakat günümüzde kültürel değişim ve yozlaşmanın etkisiyle eski önemini yavaş yavaş kaybederek, gazetelerin üçüncü sayfalarında şiddete maruz kalmış, ticari bir meta haline gelmiş kişiler olarak habere konu olması hepimizi derinden üzmekte, tedirgin etmekte ve toplum olarak uğradığımız kültür erozyonunun faturasını ortaya koymaktadır. Kadınları istismara uğrayan bir yerde toplum istismara uğruyor demektir ve böyle bir toplumun gelişmesine imkanı yoktur. Kadınlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin yüzünü güldürmek, bizim medeniyet vazifemizdir, olgunluk imtihanımızdır, boynumuzun borcudur. Bu duygularla, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü tekrar kutluyor, sevinç, başarı, huzur ve mutluluklar diliyorum.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER