8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Şarkışla Kaymakamı Gül ve Belediye Başkanı Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Kaymakam Gül, mesajında, 8 Martın dünyada kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olduğunu belirterek, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiyede de demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları konusunda ciddi mesafeler alındığını kaydetti.
     Türk devletlerinde kadının devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını hatırlatan Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte toplumsal yaşamda yerini almıştır. 1934 yılında birçok ülkeden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasıyla ülkemizde kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Kadınlar, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, yetiştirdikleri nesillerle ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunan kadınlarımızı hayatın her alanlarında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme kadar hayatımızın her alanı ve anında varlıklarını hissettiren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünya diliyorum.
    
     -Belediye Başkanı Gültekinin mesajı-
    
     Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise mesajında, insanın dünyaya gelmesiyle ilk gözünü açtığı, milli ve manevi değerleri kazandığı okulun şüphesiz aile olduğunu belirtti.
     Kadınların annelik vazifesiyle çocukların eğitiminde birinci derecede etkili olduğunu ifade eden Gültekin, Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarını oluşturmaktadırlar. Fedakarlığı, özveriyi ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Kadınlar iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım ifadelerini kullandı.
    
     -Cuma hutbesinde kadının toplumdaki yeri ve önemi anlatıldı-
    
     Cuma hutbesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadının toplumdaki yeri ve önemi anlatıldı.
     Şarkışla Büyük Camide Sizin en hayırlınız, kadınlara iyi davrananınızdır konulu hutbe okundu. Caminin imamı Faruk Yıldız, Ayağının altına cennet serilen annedir, eşlerdir. Onlar bizlere birer emanettir, emanete iyi sahip çıkmamız gerekir ifadelerini kullandı.
     Yıldız, hutbede şu mesajları verdi:
     Kadınlar, bizlerin dünyaya gelmesine vesile olan fedakarlık sembolü annelerimizdir. Kadınlar, hayat arkadaşımız, hayatın zorluklarını ve kederlerini paylaştığımız, aramızdaki var olan sevgi ve rahmetin ilahi kökenli olduğuna inandığımız eşlerimizdir. Yüce Allahın ve Peygamber Efendimizin kadına verdiği değeri ve önemi Müslümanlar olarak bizler de vermeliyiz. Hz. Peygamberin eşlerine gösterdiği sadakati, sevgiyi, merhameti ve fedakarlığı bizler de eşlerimize göstermeye çalışmalıyız.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER