8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Kırıkkale Vali Vekili Karacaev: -Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel ögesidir


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Türkiyenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel ögesi olduğunu söyledi.
     Karacaev, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kadın Platformu Derneği tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiyede 5 Aralık 1934 tarihinde, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilerek bir çok batılı devletle aynı tarihte Türk kadınının hak ve özgürlükleri elde etmesi adına önemli bir gelişme sağlandığını kaydetti.
     Bu tarih ve sonrası Türkiye Cumhuriyeti yasalarında yapılan düzenleme ve değişiklikler, insan hak ve özgürlüklerini gelişmesi ve demokrasinin benimsenmesiyle kamu ve özel sektör yönetiminde, sivil toplum kuruluşlarında, üretimde, eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar kısacası yaşamın her alanında kadınların başarı ile yerlerini aldıklarını ifade eden Vali Vekili Karacaev, şöyle konuştu:
     Ancak daha kat edilmesi gereken çok yol vardır. 22 Kasım 2001 tarihinde yürürlüğe giren yeni Türk Medeni Kanunun da kadınların erkekler ile eşit haklara sahip olması açısından çok önemli adımlar atılmıştır. Yine 8 Mart 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde oy birliği ile kabul edilen ve 20 Mart 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile de kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik önemli bir yasal düzenleme yapılmıştır. Kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın erkek ayrımcılığına karşı mücadele etmek, kadın erkek herkesin ortak sorumluluğudur. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu konuda devletimizin yanı sıra, kadın örgütlerini, diğer sivil toplum kuruluşlarını ve basın yayın organlarını gayretleri büyük önem taşımaktadır.
     Etkinliğe, Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaevin yanı sıra Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kadın Platformu Derneği Başkanı Şerife Kaymakçı ve çok sayıda kadın katıldı.
     Öte yandan kentte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli sivil toplum örgütleri ve kadın kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenlendi.
     Etkinlikte, kadınlar şiir okudu, halay çekti, gökyüzüne beyaz balonları bıraktılar.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER