8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Uşak Valisi Erden: Üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor dedi.
     Vali Erden, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların toplum içinde önemli role sahip olduğunu belirterek, kadınların sahip oldukları ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alandaki hakları kazanmak için önemli bir mücadele verdiklerini bildirdi.
     Türk devletlerinin kuruluşunda ve yönetiminde kadınların her zaman aktif olarak rol oynadıklarının altını çizen Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Milli Mücadelede kadınların üstlendikleri görevin ülkenin kuruluşuna önemli katkı sağladığını ifade etti.
     Erden, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla Türk kadınına toplum içinde ayrı bir önem verilmiş, kabul edilen Medeni Kanun ve ardından çıkarılan çeşitli kanunlarla birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Türk kadını için çok fazla sancılı geçmeyen bu süreçte günümüzdeki yasal hakların elde edilişi diğer ülkelere nispeten daha kolay olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir ülkedir. Üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu süreçte kadınıyla erkeğiyle her vatandaşa önemli görevler düşmektedir. Kadınıyla erkeğiyle ülkemizde ve dünyamızda huzurlu, mutlu ve barış içinde bir yaşam sürmek temennisiyle gelecekte vatanımızı yönetecek nesilleri yetiştiren, bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER