8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Vali Yurdakul: Kadınlar sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil, günün 24 saatinde hatırlanmalı


BİTLİS (A.A) - Bitliste 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.
     8 Ağustos Toplum Merkezinde düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Veysel Yurdakul, kadınların sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmaması gerektiğini söyledi.
     Kadınların ve günün 24 saatinde hatırlanması gerektiğini ifade eden Yurdakul, kadınlara hitaben şöyle konuştu:
     Kadınların değerini anlatmak durumunda değilim. Zaten onlar zatında değerlidir. Biz onlara değer versek ne olur, vermesek ne olur. Zaten Allah ve Resulü onlara gereken değeri vermiş. Bizi biz yapan, bizi insan olarak doğurup, insan olarak geliştirip, insan olarak hayata hazırlayan siz değerli kadınları sadece bir günde değil, günün 24 saatinde anılması gerekiyor. Bu noktada özellikle yeni dönemde yapılacak projeler ve programlarla, Bitliste geçmişte olduğu gibi, kadınları layık oldukları yere tekrar oturtulması azmi iradesi ve niyeti içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra ki çalışmalarımızda da kadınlarımızın maddi, manevi gelişmesi ve layık oldukları o noktaya gelmeleri için hep birlikte çaba ve çalışma içinde olacağız.
     Yurdakul, devlet imkanlarını ve kabiliyetlerini seferber ederek yaptıkları projelerde, kadınların aktif aktör rol olacağını da sözlerine ekledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş ise, genel olarak kadınlar günü geldiğinde, kadına yönelik aile içi şiddet, töre ve namus cinayetlerinin gündeme getirildiğini söyledi.
     Bu durumun kendilerini üzdüğünü ve bunun kadınların değerinin bilinmesi konusunda fayda sağlamadığı kanaatinde olduklarını kaydeden Yoldaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, bugün aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve her türlü şiddeti konuşmamaya karar verdik. Çünkü kadının değeri ve kadının yapabileceği şeyler üzerine yoğunlaştığımızda, çok daha faydalı oluruz. Peygamberler kadınlara değer verilmesi konusunda, önemli mesajlar vermişlerdir. Peygamber efendimiz kadınlara ancak asalet ve şerefli olanlar değer verir. Kötü ve alçak olanlar kadını hor görür buyurmuştur dedi.
     Konuşmaların ardından kadınlara ildeki kadın faaliyetleri konulu slayt gösterisi izletildi.
     Programın ardından kadınlara gül dağıtıldı. Programa, kurum amirleri, eşleri ve çok sayıda kadın katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER