8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Yüreğir Belediyesinde başkanlık makamı ve müdürlükler 1 günlüğüne kadınlara emanet edildi -Belediye Başkanı Çelikcan: Kadınlarımıza verdiğimiz önemi göstermek, kadına şiddete karşı dikkat çekmek i


ADANA (A.A) - Adananın merkez ilçesi Yüreğirde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyede başkanlık ve müdürlük koltukları 1 günlüğüne kadınlara emanet edildi.
     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla makamını bir çocuk annesi Sibel Anlıya devretti. Anlı ve beraberindeki çeşitli vakıf ve derneklerde görevli kadınları karşılayan Çelikcan, çiçek vererek, günlerini kutladı.
     Belediye Başkanlığı makamına oturan Anlı, özellikle ülkemizde kadına yönelik şiddet ve baskıların el birliğiyle önlenmesinin önemine dikkati çekerek, Yüreğirli kadınlara yönelik hizmetlerinden ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Çelikcana tüm kadınlar adına teşekkür etti.
     Anlı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Şekeroğlunu yanına çağırarak, kadına karşı şiddeti önlemek, kadınları daha da bilinçlendirmek için kültür evlerinde çeşitli seminer ve etkinlikler düzenlenmesi talimatında bulundu.
     Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüreğirin diğer ilçelere göre kadınlar açısından dezavantajlı durumda olduğunu söyledi.
     Göreve geldikten sonra başlatılan kültür evleri çalışmasında hedef kitle olarak kadınları seçtiklerini anlatan Çelikcan, bu kapsamda açtıkları kültür evlerinde kadınlara yönelik bir çok faaliyetin gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Çelikcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını bildirerek, şunları kaydetti:
     Düzenlediğimiz etkinliklerle kadınlarımızın daha çok sesini duyurabilmesini amaçladık. Özellikle Yüreğirde göçle gelmiş kadınların bu konularda daha çok dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Kadınlarımıza verdiğimiz önemi göstermek, kadına şiddete karşı dikkati çekmek için bugün görevlerimizi temsili olsa da kadınlarımıza verdik. Onların talimatları en kısa sürede yerine getirilecektir. Bu talimatlar çerçevesinde yapacağımız çalışmalar kadınlarımıza aydınlık bir pencere olacak. Yüreğirde bu faaliyetleri artırarak devam ettireceğiz.
     Yüreğir Belediyesi Meclis toplantısına da başkanlığı Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Evcimik yaptı. Evcimik, dünyada ve Türkiyede kadının durumunu özetleyen bir konuşma yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Öte yandan temsili olarak Yüreğir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ev hanımı ve 3 çocuk annesi Kamer Azgın, Zabıta Müdürlüğüne ise 3 çocuk annesi, ev hanımı Sevcan Kaygısız getirildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER