8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası -Antalyada 18-21 Ekim tarihlerinde yapılacak şampiyonada 15 ülkeden 450 itfaiyeci yarışacak -Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aktekin: -Şampiyona Türkiyede ilk ke


ANTALYA (A.A) - 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, 15 ülkeden 450 itfaiyecinin katılımıyla 18-21 Ekim tarihlerinde Antalyada yapılacak.
     Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Antalya Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 5 gün sürecek yarışmalara 15 ülkeden 450 itfaiyecinin sporcu olarak katılacağını söyledi.
     Şampiyonayı 10 ülke itfaiyecilerinin de gözlemci olarak takip edeceğini bildiren Aktekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının ev sahipliğinde, Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonunun işbirliğiyle gerçekleştirilecek şampiyonaya Türkiyenin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukraynadan itfaiyecilerin katılacağını belirtti.
     Şampiyonada itfaiyecilerin kancalı merdiven ile kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4x100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma dallarında ter dökeceklerini anlatan Aktekin, yarışmalarda Türkiyeyi iki takımın temsil edeceğini kaydetti.
     Şampiyonanın Türkiyede ilk kez yapıldığını vurgulayan Aktekin, Şampiyona Türkiyede ilk kez Antalyada yapılıyor. Şampiyonanın başarılı geçmesi temenni ediyorum dedi.
     Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da şampiyonada Türkiyenin iki takımla temsil edileceğini belirterek, takımlardan birinin Antalyalı itfaiyecilerden oluştuğunu, diğerinin ise İzmir, Adana ve Samsun illerinden karma takım olduğunu kaydetti.
     Şampiyonaya iki aydır hazırlandıklarını dile getiren Pehlivan, şampiyonanın Akdeniz Üniversitesi Stadyumu ve Cam Piramit önündeki alanda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER