80 yıllık yol çilesi sona erdi

80 yıllık yol çilesi sona erdi -Muşun Hasköy ilçesine bağlı üç mezrasında 80 yıldır yaşanan yol sorunu, İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkça yürütülen çalışma sonucu çözüme kavuştu


MUŞ (A.A) - Muşun Hasköy ilçesine bağlı üç mezrasında 80 yıldır yaşanan yol sorunu, İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkça yürütülen çalışma sonucu çözüme kavuştu.
     Kış mevsiminde Yarkaya Deresinin taşması nedeniyle ilçeye bağlı üç mezrayla ulaşımı sağlayan yolun, yılın 6 ayı kapanması, İl Özel İdaresi ve kaymakamlığı harekete geçirdi.
     Köylülerin 80 yıldan bu yana çektiği sıkıntı, iki kurumun ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla çözüme kavuştu ve yeni yapılan yol için tören düzenlendi.
     Kaymakam Bilgehan Bayar, törende yaptığı konuşmada, yıllardan beri ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşların yol sorununun çözüme kavuşmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
     Bayar, göreve başladığı dönemde Vali Ali Çınarın da vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı kendisine ilettiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Biz de çalışma yürüterek kısa sürede bu sorunu giderdik. Yarkaya Deresinin taşmasından dolayı yol yılın yaklaşık 6 ayı ulaşıma geçit vermiyordu. Bu nedenle vatandaşlar, at ve eşeklerle ulaşımlarını sağlamak zorunda kalıyordu. Yeni yapılan yolla çağ dışı ulaşım şeklini ortadan kaldırdık. Böylelikle vatandaşımızın yıllardan beri süregelen yol sorununu çözdük.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yentür ise Yarkaya köyüne bağlı mezraların yol sorununu çözmek için 1 kilometrelik farklı bir yol yapıldığını bildirerek, yeni yolun faaliyete geçmesiyle ulaşım probleminin ortadan kalktığını kaydetti.
     Yarkaya köyü muhtarı Nevzat Ongan da yaşadıkları ulaşım sıkıntısının giderilmesinin memnuniyet verici olduğuna değinerek, yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Törene Vali Yardımcısı Fatih Demir ile daire amirleri ve köylüler katıldı.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 80 yıllık yol çilesi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER