84 yaşındaki kadın, EVAR ameliyatı ile

84 yaşındaki kadın, EVAR ameliyatı ile iyileşti -Antalyada karın ana atardamarında balonlaşma teşhisi konulan 84 yaşındaki Ayşe Arslana EVAR ameliyatı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada karın ana atardamarında balonlaşma teşhisi konulan 84 yaşındaki Ayşe Arslana EVAR (kapalı ameliyat) yapıldı.
     Medical Park Antalya Kalp Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersinin Anamur ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Ayşe Arslana, karın ağrısı, halsizlik ve iştahsızlık çekmesi dolayısıyla mide rahatsızlığı olabileceği düşüncesiyle gittiği hastanede mide ilacı verildi. İlacın ardından ağrılarının geçmediğini ifade eden Arslana yeniden gittiği hastanede karnından ultrason çekildi. Arslana karın ana atardamarında balonlaşma (Abdominal Aort Anevrizması) teşhisi konuldu.
     Yaşı nedeniyle ameliyat olması tehlikeli olan ve karnındaki balonun patlaması sonucu hayatını kaybetme riski bulunan Arslana Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve Opr. Dr. İlker Tekin tarafından EVAR ameliyatı yapıldı. Arslan, başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
     Opr. Dr. İlker Tekin, Arslanın EVAR ameliyatı sayesinde çok daha hızlı bir şekilde yürüyebilir hale geldiğini ve erken taburcu edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 84 yaşındaki kadın, EVAR ameliyatı ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER