9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ispartada

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ispartada -Süleyman Demirel, yeğeni iş adamı Mesut Şenerin babası Yılmaz Şener anısına yaptırdığı 24 derslikli ilkokulun açılışını yaptı -Demirel: -Milletimiz bütün gücüyle her türlü sıkınt


ISPARTA (A.A) - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ispartada, yeğeni iş adamı Mesut Şenerin, babası Yılmaz Şener anısına yaptırdığı 24 derslikli ilkokulun açılışını yaptı.
     Demirel, okulun bahçesinde Isparta Valisi Memduh Oğuz, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, daire amirleri, öğrenciler ve aileleri tarafından karşıladı.
     Süleyman Demirel, okulun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin en değerli hizmetlerinden birinin eğitim olduğunu söyledi. 1923 yılında 10-12 milyon olan Türkiye nüfusunun bugün 75 milyonu bulduğunu belirten Demirel, Cumhuriyetimizin her bakımdan büyük Atatürkün gösterdiği istikamete kaydettiği başarılar, her türlü takdirin üstündedir. Bu başarılarda en büyük hisse milletimizindir dedi.
     Ispartanın, eğitimde Türkiyede ilk üç ili arasında bulunduğuna değinen Demirel, Ispartalıları eğitime önem verdikleri için tebrik etti.
     Demirel, memleketin birçok sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Bu sıkıntılar milletimizin yıldırmamalıdır. Ümitsizliği de kapılmaya gerek yoktur. Milletimiz bütün gücüyle her türlü sıkıntının, hangi cins olursa olsun, hepsinin hakkından gelecektir. Terörü de ezecektir, başkasını da ezecektir, hepsini ezecektir. Yeterki Türkiye birliğini muhafaza etsin. Türkiye ordusuna, polisine, silahlı kuvvetlerine güvenmeye devam etsin. Devletine hizmetini yapanlara güvenmeye devam etsin. Demokrasiyi yaşatmaya devam etsin. Cumhuriyete güvenmeye devam etsin.
     Tören alanındaki öğrencilere Atatürkü seviyor musunuz - diye soran Süleyman Demirel, Evet diyen öğrencileri, Biz de sizi seviyoruz şeklinde yanıtladı.
     Okulun, kayın biraderi Yılmaz Şener adına, yeğeni Mesut Şener tarafından yaptırıldığını ifade eden Demirel, okulun yeni eğitim öğretim yılında en güzel hediye olduğunu, hayırlı uğurlu olmasını diledi.
     Süleyman Demirel, konuşmasının ardından Vali Oğuz ile hayırsever iş adamı Mesut Şenere plaket verdi. Vali Memduh Oğuz da yaptığı konuşmada, İstanbul Kalkınma Ajansının birkaç gün önce yaptığı bir çalışmanın sonucuna göre, Ispartanın geçen yıl eğitim öğretim bakımından Türkiyede ilk 3 ili arasında yer aldığını söyledi.
     Bu durumun, dünya kalkınma rekabeti bakımından tüm dünyanın ilgisini çektiğini vurgulayan Oğuz, İnşallah önümüzdeki dönem Ispartada eğitim yatırımlarının, Ispartanın ilim ve kültür merkezi olma konusundaki çalışmaların çok ciddi bir ivme kazandığını göreceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından Süleyman Demirel, Vali Oğuz ve hayırsever iş adamı Mesut Şener, okulun açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek - Durmuş Genc
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ispartada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER