- 31.12.2010 -
AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve
Gaziantep Milletvekili Fatma
Şahin, ''Artık
tüketim toplumu, çıkar toplumu değil, huzur ve barış toplumu olabilecek şekilde büyümemiz gerekiyor'' dedi.
Şahin, Gaziantep
Sanayi Odası'nda (GSO) gerçekleştirilen
TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler
Kurulu toplantısında, 2002'de yola çıkarken ''insanı yaşlat ki devlet yaşasın'' anlayışından hareket etiklerini ve bunu çok önemsediklerini belirtti.
Acil eylem planlarını hazırlarken, ''tam kalkınmış bir
Türkiye ve tam demokratik bir Türkiye, tam
adalet ve tam
kalkınma'' derken buna dikkat ettiklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
''Bu işi başarmış ülkelerde bu iki şeyin çok önemli olduğunu gördük. Aş ve hürriyet. Yani insanın ekmeğini büyütebilmemiz için beraberinde özgürlüğünü de büyütebilmeniz gerekiyordu. Tek erkeklerin aşını büyütmeyle olmuyor. Beraber, toplumun bütün kesimlerinin beraber bir şekilde
yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekiyor.''
Şahin, 2002'de yaşanan
kriz sonrasında hükümetin reformları gerçekleştirirken ''elimizdeki kaynağı adil bir şekilde paylaşmamız gerekiyor'' dediklerini vurguladı.
Zenginle fakir arasında
uçurum olan ülkelerde huzur ve barışın da olmadığını, yokluğun varlıklıların da sorunu olduğunu dile getiren şahin, hükümetin hayata geçirdiği bankacılık, sosyal güvenlik ve sağlık reformlarıyla ilgili bilgi verdi.
Fatma Şahin, son dönemde yaşanan krizin, 2002 sonrasında yapılan reformlar sayesinde iyi yönetildiğini dile getirdi. Şahin, şunları anlattı:
''Biz önce (parayı iyi yönetip beraberinde yapısal reformları oluşturduktan sonra iş odaklı istihdam odaklı büyümeyi başarmamız gerekiyor) dedik. 2008'in ortalarına doğru işsizlik yüzde 16'ya çıktı hemen arka arkaya Çalışma Bakanlığı'ndan önemli bir
istihdam paketi çıktı. Kısa çalışma ödeneği, kadınların ve gençlerin işe girmesiyle ilgili cazibe oluşturacak
sigorta primini devletin ödeyeceği bir çalışma
modeli, işsizlik sigortasının yükseltilmesi, İŞKUR'un güçlendirilmesi. Çalışmalarla işsizlik yüzde 12'lere doğru inmeye başladı. Eğer o tedbirler hızlı bir şekilde alınmamış ve kaynak ayrılmamış olsaydı bugün yüzde 20'lere ulaşmış bir işsizlikle boğuşacaktık.
Sonuçta biz bu türbülansın içinde kendi imkanlarımızla IMF ile anlaşmadan kendi yöntemlerimizle ve kendi gücümüzle herkesin, yardımıyla topyekun hepimiz aynı gemideyiz ve beraber mücadele etmeliyiz ruhuyla bunu yakaladık ve başardık. Bugün uluslararası kriterler bizi durağandan pozitife çeviriyor ve 2 puan artıran iki ülkeden bir tanesiyiz. Bu hepimizin başarısı 2010'u iyi değerlendirip 2011' eylem planını çok iyi oluşturmamız lazım. İnsan odaklı, istihdam odaklı, huzur ve mutluluk odaklı...Artık tüketim toplumu, çıkar toplumu değil, huzur ve barış toplumu olabilecek şekilde büyümemiz gerekiyor.''
Şahin, kadın girişimcileri
desteklediklerini ve kadınların sendikalarda, yerel yönetimlerde ve TBMM'de daha fazla söz sahibi olması gerektiğini kaydetti.
-''YENİ BAŞARI HİKAYELERİNE İHTİYAÇ VAR''-
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı
Nejat Koçer ise TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu'nu desteklediklerini belirterek, ''Eğer Gaziantep'te biz ekonomiyi büyüteceksek bu kadın girişimcilerimizle mümkün'' dedi.
Koçer, Kadın Girişimciler Kurulu'nun 2011'de daha iyi ve başarılı hizmetlere
imza atacağına ve model olacağına inandığını ifade etti.
Gaziantep'te kadın girişimcilerin hak ettiği yerde olmadığını düşündüğünü bildiren Koçer, şöyle devam etti:
''Bu kurul kurulduktan bu yana her konuda onlara destek vermeye çalıştım. Bundan sonra da vermeyi taahhüt ediyorum. Gaziantep her alanda
marka olmalı. Çünkü bizim insanımız farklı, bizim yapımız farklı, Türkiye'de olaylara bakışımız farklı, iş yapma biçimimiz farklı, becerimiz farklı. Yani bu şehrin olaylara bakışı olayları yorumlaması hep farklı. Bu anlamda TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun 2011 ve daha sonraki projelerinde yaptıklarıyla Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum.
Eğer Gaziantep'te biz ekonomiyi büyüteceksek bu kadın girişimcilerimizle mümkün. Zaten erkek girişimcilerimiz meydanda, onlar zaten bugüne kadar büyük bir başarıyı ortaya koymuş ama yeni başarı hikayelerine ihtiyacımız var. Ben bunun da kadın girişimcilerimizle birlikte var olması gerektiğini düşünüyorum.''
TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Şayan Kileci ise kurulun faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi, kadınların ekonomiye kazandırılması, kadın iş gücünün hem mesleki anlamda hem de davranışsal anlamda, kişisel anlamda daha iyi bir noktaya getirilmesi için çalıştıklarını ve sinerji yaratarak güç birliğiyle başarıya ulaşabileceklerini bildiklerini kaydetti.
(SEÇ-MRT-KUM)31.12.2010 14:39:23