Gazeteci-
Yazar Ali Bulaç, Sünniler ve
Aleviler arasındaki ilişkilerde ön yargılar olduğunu söyledi. Bulaç, "Aleviler devletten ne kadar sıkıntı çekiyorsa Sünniler de çekiyor. Aleviler diyanetten ne kadar şikayetçiyse Sünniler de o kadar şikayetçi." dedi.
Yüzleşme Derneği'nin 28
Şubat 1980 Post Modern darbenin 14. yıl dönümü dolayısıyla Tarık Zafer Tunaya
Kültür Merkezi'nde düzenlediği '28 Şubat: Aleviler ve Sünniler Yüzleşiyor' panelin son oturumuna katılan Gazeteci-Yazar Ali Bulaç, Sünniler ve Aleviler arasında önyargılar olduğunu ifade etti.
Alevilik meselesinde duyarlı davranmaya çalıştığını aktaran Bulaç, iki kesim arasında ön yargı oluşma sebeplerini şöyle sıraladı: "İki kesim arasında
iletişim yok. Yaygın bilgisizliği besleyen bu iletişimsizliktir. Devletin bu ön yargılarda oynadığı rol var. Resmi kimliğini inşa etmek için geleneksel yapıları dağıtırken bunları birbirine çatıştırmayı temel
politika olarak görmüştür. Bu bir devlet politikasıdır.
Türkiye siyasi kültürünün totaliter olması. Farklı
inanç grupları arasında müzakereci bir kültür yok. Devletlerden bağımsız bir araya gelmek çok zordur."
Her şeye rağmen hükümetin yaptığı Alevi çalıştaylarını olumlu olduğunu belirten Bulaç, "Aleviler devletten ne kadar sıkıntı çekiyorsa Sünniler de çekiyor. Diyanetten ne kadar şikayetçiyse Sünniler de o kadar şikayetçi. Sünniler gibi Alevilerin de entelektüel stokları zayıftır." ifadelerini kullandı.