Ankara Kalkınma Ajansı ve
KOSGEB işbirliğinde, temmuz ayında ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'' düzenlenecek. Ücretsiz olarak verilecek eğitimlere katılmak için, en az iki yıllık meslek yüksek okulu mezunu olmak gerekiyor.
Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimlere katılmak için internet üzerinden ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvuru ve Kayıt
Güncelleme Sistemi'' ile ön başvuru alınacak.
Yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu uygun görülen
adaylardan 500'ü Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sınava tabi tutulacak ve başarılı olan 60 aday, toplam 60 saatlik zorunlu eğitim ve ek seminerlerden oluşan eğitim programına katılmaya hak kazanacak.
Program ile Ankara'daki
girişimcilik potansiyelinin artırılması girişimci adaylarının fikir ve projelerini hayata geçirmede yol haritalarının çıkarılması ve rol
model girişimciler ile de girişimciliğin özendirilmesi hedefleniyor.
Kayıt işlemleri, Ankara Kalkınma Ajansının resmi internet sayfası ''www.ankaraka.org.tr'' adresinden gerçekleştirilecek.
-YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İLE ANKARA KALKINMA AJANSI ARASINDA İŞBİRLİĞİ-
Ankara Kalkınma Ajansı ile
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında işbirliği
protokolü imzalandı.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doçent Doktor Asım Balcı, imzalanan protokolün Ankara'da yeni kurulan kurumlar arasında yapılmış olmasının ayrıca anlamlı olduğunu söyledi.
Balcı, ''Ankara Kalkınma Ajansı olarak, yeni üniversitemiz Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalamaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Protokolün amacına uygun olarak kurumlarımız arasında işbirliğini gerçekleştirmek, ileriye dönük ortak çalışmalar yapmak, Ankara'nın hak ettiği çalışmaları sergilemek arzumuzdur'' dedi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Metin Doğan da protokolün oldukça verimli çıktıları olacağına inandığını söyledi.
Ankara Kalkınma Ajansı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Ankara'da sektörlere yönelik eğitim faaliyetlerinin planlaması ve uygulanması başta olmak üzere, eğitim programlarının organize edilmesi, girişimcilik, rekabetçilik, inovasyon, proje oluşturma ve yürütme konularında işbirliği yapılması hedefleniyor.
(GLZ-EA)03.06.2011 14:02:06