Diyarbakır Dicle Üniversitesi, eşleri,
aile içi
iletişim konusunda bilgilendirme çalışması başlattı. Üniversitenin
SODES kapsamında hazırladığı 'Aile İçi İletişimi Güçlendirmek ve Aile İçi
Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi' projesi kapsamında seminerler düzenliyor.
Diyarbakır'daki ev hanımları ile beylerinin
hedef kitle olarak belirlendiği seminerlere büyük ilgi gösteriliyor.
Proje kapsamında Demirok Tesisleri'nde düzenlenen iki ayrı seminere konuşmacı olarak katılan
Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mikail Söylemez, aile içi iletişimin güçlü olduğu ortamda sorunların kendiliğinden çözüldüğünü dile getirdi.
Söylemez, "Aile içi şiddet güç ve baskının eşe, çocuğa, kardeşe, aile bireylerine uygulanmasıdır. Şiddet insanlık tarihinde büyük bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Ortaya çıkmayan, gizli kalan ve gizli kaldıkça da artan bir problemdir. Kavga ve cinayetlerin çoğunun aile ve hısım akraba arasında olduğu görülmektedir." diye konuştu.
Aile içi şiddetin, özel hayata girmek olarak algılandığını belirten Söylemez, bunun için sorunların çoğu zaman gizli kaldığını, gerçek bulguların ortaya çıkmadığını dile getirdi. Söylemez, "Aile içi şiddetin boyutu ve etkileri tüm dünyada ve ülkemizde fark edilmeye başlanmıştır. Bu konuda çok çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Şiddet sorununun çözümü için konunun sürekli gündemde kalması ve birçok çalışmanın bir arada yürütülmesini gerektirmektedir." diye konuştu.
Bu arada, 'Aile İçi İletişimi Güçlendirmek ve
Aile İçi Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi' projesi, aile içi iletişimi kuvvetlendirerek iç huzuru sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında seminerlerin yanı sıra 6 bin aileye ulaşarak, aile içi şiddetin anlatılması hedefleniyor.