Son haftalarda hava sıcaklığının eksi değerlere düşmesi, göllerin buz tutmasına neden oldu. Buzla birlikte ayrı bir güzelliğe bürünen göller, tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Gölün üzerinde
balık tutan, oynayan, ya da gezinti yapan vatandaşlardan buzun kırılmasıyla birlikte gölün içerisine düşerek yaşamını yitirenler oldu. Bu nedenle ziyaretçi potansiyeli fazla olan göllerde tedbirler de artırıldı. Yetkililer ise, buz tutan göllerin üzerine çıkılmaması için uyarıda bulunuyor.
Hava sıcaklıkları son haftalarda eksi değerlere düştü, göller, nehirler dondu. Tehlikeye aldırış etmeyen vatandaşlar, gölün üzerinde ya balık tutuyor ya oynuyor ya da kayıyor. Bu renkli görüntüler çoğu kez faciayla sonuçlanıyor. Son bir hafta içerisinde buz tutan göldeki buzların kırılmasıyla birlikte 10'a yakın kişi yaşamını yitirdi.
Sadece son birkaç günde bu konudaki medyaya yansıyan acı haberlerin bazıları şöyle:
- Bitlis'te donan buzun kırılmasıyla suya düşen
korucu öldü
- Kütahya'da buz tutan
gölette oyun faciayla bitti, 2 çocuk öldü
- Eskişehir'de buz tutan göletin üzerinde fotoğraf çektirmek isteyen
genç düşerek yaşamını yitirdi
Bolu'da da, her gün yüzlerce ziyaretçi ve tatilci çeken
Abant Gölü,
Gölcük Gölü ve Yedigöller Gölü'nün donması üzerine yetkililer harekete geçti. Gölün kenarlarına uyarıca levhalar konuldu, görevli sayısı artırıldı. Görevliler gece gündüz
nöbet tutmaya başladı.
Bolu İl
Çevre ve
Orman Müdürü Sezgin Akay, Abant Gölü, Gölcük Gölü ve Yedigöller Gölü'nün donduğunun altını çizdi. Akay, göllerin donmasıyla 'Göle girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelaları astıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Memur sayısını artırdık ve ekstra talimat verdik. Gölü kış boyunca dört gözle bekliyorlar. Ayrıca göllerde gece gündüz nöbet tutuyoruz."
Akay, şuanda kadar
boğulma vakası meydana gelmediğini ancak olmaması içinde bütün tedbirleri aldıklarını dile getirdi.