Eğitim-Bir-Sen 1'Nolu Şube Başkanı Adnan Alagöz, camilerin uygun bölümlerinin okul öncesi eğitime ayrılması gerektiğini söyledi.
Alagöz, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, kentteki okul öncesi okullaşma oranının istenilen seviyeye ulaşmadığını belirtti.
Okul öncesi eğitimde okullaşma oranının
Türkiye ortalamasının yüzde 52 olduğunu hatırlatan Alagöz, bu oranın Kahramanmaraş'ta yüzde 45'lerde seyrettiğini kaydetti.
Geçmiş yıllara oranla yine de ciddi bir iyileşmenin söz konusu olduğunu dile getiren Alagöz şöyle konuştu:
''Türkiye ortalamasına ulaşmak için gösterilen çabadan memnunuz. Önceki yıllarda yüzde 25 olan oran yüzde 45'e kadar çıktı. Bu yıl birde sevindirici bir gelişme oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş'ı 2011-2012
öğretim yılından itibaren okul öncesi eğitimi zorunlu iller kapsamına aldı. Ne var ki çoğu ikili öğretim yapan okullarımız bu duruma pek hazır görünmüyor. Yeni öğretim yılı başlamadan
ana sınıfı ihtiyacı belirlenerek planlama yapılmalıdır. Şu anda ilimizde 14 bin civarında okula başlayacak öğrenci var ama okul öncesinde 6-7 bin kişilik kapasite var. Dolayısıyla geriye 7 bin gibi bir açık ortaya çıkıyor. Şu anda okul öncesi eğitimin ihtiyaçlara karşılık vermesi mümkün gözükmüyor.''
Okul öncesi eğitim için derslik ihtiyacını giderilmesi için kapatılan sağlık ocaklarının değerlendirilebileceğini belirten Alagöz, ''Merkezdeki sıkıntıları çözümü için okulların çevresinde bulunan evler, güvenli iş merkezleri, sağlık ocakları ve okulların bulunduğu semtteki camilerin uygun bölümleri okul öncesi eğitim açığının giderilmesi için uygun yerlerdir'' diye konuştu.
Alagöz, kurulacak yeni hükümetin ilk işinin eğitim olması gerektiğini sözlerine ekledi.
(İHD-CNR-MRT-RŞ)22.06.2011 17:08:24