Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus
Akgül, Sporda
Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nın uygulanmasının güç olduğunu ifade ederek, ''Sadece
kanunla bu işin içinden çıkamayız'' dedi.
Yunus Akgül, Feriye Lokantası'nda gazetecilerle bir araya geldi. Etkinlikte,
Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer,
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile medya kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.
Akgül, burada basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Futbol
Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Bursa
spor'a verdiği cezayı ağır bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''
Bursaspor'a verilen cezanın
Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'yla hiçbir alakası yoktur. Bu ceza tamamen
Futbol Federasyonu'nun
disiplin yönetmeliğine göre verilmiştir. Bunun için Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası çıkartmak gerekmiyor, bunu ifade ettim.
Ceza, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'na göre verilseydi,
Tahkim Kurulu bunu iptal edemezdi. Bursaspor Kulübü Tahkim Kurulu'na gitti ve cezası bir maç düştü. Benim şahsi fikrim, bu ceza çok ağır olmuştur. O ayrı bir konu ama bunun Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'yla hiçbir alakası yoktur. Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'yla çok fazla bu olayların önüne geçileceğini düşünmüyorum, başka tedbirlerin alınması gerekiyor. Federasyonların farklı çalışmalar yapması gerekir diye düşünüyorum.''
Yunus Akgül, Bursaspor'un Futbol Federasyonu yönetmeliklerine göre ceza aldığını, ancak karşılaşma öncesindeki olaylarda göz altına alınanların Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'na göre yargılanacaklarını dile getirdi.
Sporda şiddeti önlemek için bugüne kadar çok fazla çalışmanın yapılmadığını anlatan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, ''Bizim bu konuda farklı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Sadece, bir kanun çıkardık ve bu kanunu uygulayalım demek olmaz. Bu kanunun uygulanması çok güç, ne kadar uygulanır bilemiyorum. Ama sadece kanunla bu işin içerisinden çıkamayız. Federasyonlarımızın elini taşın altına koyup farklı yöntemler geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.
Yunus Akgül, Futbol Federasyonu'nun Bursaspor'a verdiği cezayla ilgili eleştirel bir soru üzerine de, ''Şimdi federasyonumuz
seçim sürecine giriyor, ben Gençlik ve Spor Genel Müdürüyüm. Hiçbir şekilde taraf olmam söz konusu değil. Seçimde yarışa kimler girecek bilemiyorum ama burada yanlış anlaşılacak şeyler söylemek istemiyorum'' ifadelerini kullandı.
-''TRABZON'DA HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK''-
Yunus Akgül,
Trabzon'da düzenlenecek 2011
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için çalışmalarını sürdürdüklerini de anlatarak, şunları kaydetti:
''Trabzon bir
futbol şehriydi, bundan sonra bir spor şehri oluyor. Şu anda Trabzon'daki bütün tesislerimiz tamamlandı. Şimdi çevre düzenlemeleri yapılıyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan tesisler var, İstanbul'da bile öyle tesisler yok. Bir tek, Trabzon'un stadyumu eksik, onun için çalışmaya da başladık. Körfezde dolgu yapılıyor, denizin içerisinde muhteşem bir prestij stadı yapacağız. Tesisler bitti, organizasyonlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Erzurum'da (UNIVERSIADE 2011) çok sıkıntı çekmiştik çünkü bizim bilmediğimiz bir şeydi kış sporları. Ama burada federasyonlarımız son derece tecrübeli. Dolayısıyla Trabzon'da organizasyon açısından hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.''
-''DİJİTAL OYUNLAR FEDERASYONU'NU KURDUK''-
Yunus Akgül,
Dijital Oyunlar Federasyonu diye yeni bir federasyon kurduklarını belirterek, ''Bu federasyon bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaşacak.
Bilgisayar oyunlarında dünyada çeşitli turnuvalar yapılıyor. Bu federasyon, o alanda çalışacak, milli takımları seçecek, internet kafelerle ilgili düzenlemeleri yapacak. Kısacası bu federasyon, dijital araçlar üzerinden oynanan oyunlarla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirecek'' ifadelerini kullandı.
Akgül, basın mensuplarıyla daha sık bir araya gelmek istediğini de belirterek, bunun için belli aralıklarla toplantılar gerçekleştireceklerini dile getirdi.
(ERC-ÇET-ZZ)29.05.2011 13:45:14