Diyarbakır'da faaliyet gösteren Özel Akademi Hastanesi, mevsimlik alerjik hastalıkların
tedavisinde kullanılmak üzere Rhinolight (ışın tedavisi) cihazı aldı. Cihazın bölgede ilk olduğu ve 5 seansta yüzde 70'e yakın başarı sağladığı belirtildi.
Özel Akademi Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Mehmet
Akdağ, özellikle bahar aylarında ortaya çıkan bahar nezlesinin (alerjik rinit) tedavisini sağlayan cihazı, Güneydoğu'ya ilk defa getirdiklerini söyledi.
Akdağ, bahar aylarından kaynaklanan polen ve çeşitli alerjilerden kaynaklanan bahar nezlesini 5 seansta yüzde 70'e yakın başarıyla tedavi edildiğini anlattı.
Bahar nezlesinin
burun mukozasındaki hastalıklardan birisi olduğuna dikkat çeken Akdağ, bu hastalığın tedavisini yapan ilk metodun Rhinolight fototerapi olduğunu belirtti.
Polenler dahil olmak üzere burunda tıkanıklık, akıntı, kaşıntı ve yanma ile ortaya çıkan hastalığı bu cihazla tedavi edilebildiğini ifade eden Akdağ, "Bahar nezlesi tedavisinde alerjiden uzaklaşmak ilk basamaktır. Günümüzde ise son teknoloji olan Rhinolight cihazıyla bu tedavi yapılabiliyor. Vatandaşların artık Güneydoğu'dan başka bölgelere giderek bahar nezlesinin tedavisini yaptırmasına gerek kalmadı." diye konuştu.
Türkiye'de bahar nezlesi yüzde 8 ile 22 arasında görüldüğünü söyleyen Akdağ, bu cihazla tedavilerin daha kısa sürede ve zararsız gerçekleştirilebildiğine dikkat çekiyor. Akdağ, "Burundaki mukozaya Rhinolight cihazından gönderilen ışınla alerjik hastalığı tetikleyen hücreler tedavi altına alınıyor. Yaklaşık 2 dakikalık 5 seansla tedavi yapılıyor." dedi.
Macaristan'da Prof. Lajos Kemény başkanlığında Szeged Üniversitesi'nin Dermatoloji ve Alerjoloji ve Optik ve Kuantum Elektroniği Bölümü'nden bir araştırma grubunun, alerjik rinitten muzdarip olan hastaları, ışık tedavisine dayalı bir metotla tedavi etmek amacıyla geliştirdiği cihazın 1,5 yıldır Türkiye'de kullanıldığı belirtildi.