Karayolları 2. Bölge Müdürü
Erol Altun,
İzmir-
İstanbul otoyolunun yapımı sırasında İzmir-
Balıkesir-Savaştepe arasında 100 metrelik koridor şeklinde 22 bin dönümlük arazinin kamulaştırılacağını söyledi. Dönümünün ortalama 10 bin liradan hesaplanması halinde 220 milyon lira harcanacağını kaydeden Altun, bu paranın Ege Bölgesi'nde kalacağını ve ekonominin canlanmasına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü görevine gelmesinin sekizinci yılında çalışmalarını Cihan Haber Ajansı'na anlatan Erol Altun,
AK Parti hükümetinin 15 bin km bölünmüş yol projesinin yüzde 80 oranında başarıya ulaştığını aktardı. Altun, yedi yıl içinde 13 bin 200 km yapıldığını, kendilerinin de bu kapsamda bin 115 km yol yaptıklarını belirtti.
İzmir-İstanbul otoyolu hakkında da bilgi veren Altun, yolun beş yılda tamamlanacağını, 421 kilometrelik yol ağı sayesinde İzmir,
Bursa,
Yalova, Balıkesir,
Manisa ve diğer çevre illerin ekonomilerinin de önemli ölçüde gelişeceğini vurguladı. Toplam 10 milyar liraya mal olacak otoyolun devreye girmesiyle İzmir-İstanbul arasının 3- 3,5 saate ineceğini kaydeden Karayolları Bölge Müdürü Altun, dünyanın en uzun ikinci asma köprüsünün de Gebze'de yapılacağını ve 3 km olacağını söyledi. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek otoyolun İzmir bölümünün temelinin nisan mayıs döneminde atılabileceğini belirten Altun, çok yönlü çalışmayla bölüm bölüm hizmete alınacağını ifade etti.
Erol Altun, Ege Bölgesi'nde 6 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını söyledi. Halen 65 bin kilometrekarelik
bölgede, 200 noktada birden çalıştıklarını belirten Altun, her yıl ortalama 600 milyon lira harcandığını, 2011'de ise bu rakamın 700 milyon liraya çıkacağını kaydetti.
Otoyol ağının güçlenmesiyle ekonominin de canlandığına ve iş hacminin arttığına dikkat çeken Altun, İzmir'de bulunan organize sanayi bölgeleri arasında da entegrasyon sağlandığını belirtti. "Bir yerde yol olmadan, sanayileşme düşünülemez." diyen Erol Altun,
Bornova ile
Karşıyaka ilçeleri arasında açılan 51 km'lik
Kuzey Çevre Yolu sayesinde yıllık 80 milyon dolarlık akaryakıt ve amortisman masrafının İzmirlilerin cebinde kaldığına dikkat çekti. Bu yoldan yılda 60 bin aracın geçtiğini ifade eden Altun, bu sayede şehiriçi trafiğinin de son derece rahatladığını söyledi. Bütün çalışmalarının İzmirlilerin konforlu
seyahat etmesi amacıyla planlandığının altını çizen Karayolları 2. Bölge Müdürü, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 bin km. bölünmüş yol projesi yüzde 80 tamamlandı. Bu, insanlık için çok büyük bir hizmettir.
Otoyollar sayesinde bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı azalıyor ve göçün önüne geçiliyor. Ege Bölgesi'nde, sekiz yılda 5 milyar liraya yakın yatırım yaptık." şeklinde konuştu.