Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, "Eğitim
uygulama okulunun iyi bir meslek eğitimi vermesini planladık. Böylelikle çocuklar engelinden dolayı, farklı bakış açısından dolayı işe alınmayacaklar, gerçekten yeteneklerinden dolayı hayatlarını kazanacaklar." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı
Yüksel Sezgin ile birlikte Ankara'nın
Polatlı ilçesinde, yapımında son aşamaya gelinen eğitilebilir engelliler okulunda inceleme yaptı.
Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Polatlı'nın böyle bir okula ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıç, "Polatlı, il düzeyinde büyük bir ilçe. Yapılan
özürlü araştırmasında da nüfusunun yüzde 8,5'i özürlülerden oluşuyor.
Engellilerin eğitimi uzmanlık isteyen çok önemli bir konu. Artık toplumların kalkınmışlığı da engellilerin toplumsal hayata entegre etmeleriyle ölçülüyor. Eskisi gibi enerji, yol tüketimi ölçülmüyor. Medeni olmanın, medeni millet olmanın, kalkınmanın da temeli bu. Polatlı, bunu hak ediyordu. Artık çocuklarımız sokakta kalmayacak. Okullarına gittiklerinde engellerinden dolayı eğitimleri yarım kalmayacak. Biliyorsunuz, hiçbir insan terk edilemez. Aşık Veysel engellidir ama en büyük ozandır.
Amerikan Başkanı Nixon da engellidir.
Beethoven da işitme engellidir ama çok büyük müzisyendir. Buradan da çok değerli insanlarımız yetişecek. Engeli, onların eğitim hayatına engel teşkil etmeyecek. Topluma tam olarak katılacaklar. Kendi hayatlarını kazanacaklar. Yeni değerler çıkacak. Eğitim, uygulama okulunun iyi bir meslek eğitimi vermesini planlıyoruz. Böylelikle çocuklar engelinden dolayı, farklı bakış açısından dolayı işe alınmayacaklar. Gerçekten yeteneklerinden dolayı hayatlarını kazanacaklar." diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, ayrıca, Polatlı Engelliler Okulu'nun bir
üretim atölyesi olacağını, dışarıda da korumalı iş yerlerine
eleman yetiştireceğini ifade etti.