Din Bir Sen
Adana İl Başkanı Mustafa
Işık, din eğitiminin temel bir hak olduğunu belirterek, Kur'an eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Ana
yasa'nın 24. maddesi ve
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırı olduğunu söyledi.
Kur'an kurslarının, İHL ve
İlahiyat Fakülteleri gibi yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Işık, din eğitimine getirilen yasaklamaların toplumdaki sosyal tahribatı artırdığını vurguladı.
Işık, "Yeni kuşakların yeterli derecede din eğitimi almamaları toplumdaki suç işleme oranlarının artmasında etkili olmuştur. Öyleki günümüzde işlenen adi vakaların temelinde yetersiz din eğitimi yatmaktadır. Manzara toplumsal dokuyu ve ahlaki yapıyı tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır. Bu durumun giderilebilmesi için tarihi birikimimizden de yararlanarak daha düzenli, bilimsel, demokratik esaslara bağlı, pedagojik gerçekleri dikkate alan bir eğitim anlayışının geliştirilmesi kaçınılmazdır. Aksi bir yaklaşım toplumu içinden çıkılmaz buhranlara sürükleyecektir" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Manisa'da Kur'an kurslarında yaş sınırının kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendiren Din Bir Sen Adana İl Başkanı Mustafa Işık, "
Diyanet İşleri Başkanımız milletin hissiyatına tercüman olmuştur. Anadolu'da çocuklarına Kur'an öğretmek isteyen binlerce vatandaşımız camilerin kapısından çocuklarıyla geri dönmektedir bu yaş sınırlaması dolayısıyla, vatandaş çocuğu ile beraber giderken din görevlisi kan ağlamaktadır." şeklinde konuştu.
Adana Diyanet–Sen Şube Başkanı Mustafa Ünaldı da "Çocuklara Kur'an-ı Kerim'i
darbeci zihniyet yasaklamıştır. 28
Şubat ürünü yasağı savunmak hem İslam'a karşı çıkmak hem de demokratikleşmeye engel olma çabasıdır. Çocuklarımızın önündeki engeller derhal kaldırılmalıdır. Yüzde 99'unun
Müslüman olduğu kabul edilen bir ülkede çocuklarınıza belli bir yaşa kadar dini eğitim verememek büyük utançtır" ifadesini kullandı.