Büro
Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ''Parlamentonun açılmasıyla bir an evvel yasal düzenlemeler yapılmalı, toplu
sözleşme yasası tam olarak çıkarılmalı'' dedi.
Yazgan, Öğretmenevinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada,
sendikalarının üye sayısında 17 binden 33 bine ulaştığını vurguladı.
Sendikalarının
büro hizmet kolunda yetkiyi alma sinyallerini üye sayısındaki artışla verdiğini ifade eden Yazgan, 2012
Mayıs ayında 50 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Büro Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonunun Türkiye'de demokrasinin ve insan haklarının teminatı olduğunu kaydeden Yazgan, Anayasa'da yapılan değişiklikle kamu görevlilerine
toplu görüşme hakkının tanındığını hatırlattı. Yazgan, şunları kaydetti:
''Bu kamu çalışanları açısından önemli. Düne kadar kamu çalışanları olarak masanın kenarında otururken bugün artık hükümetin karşısında, masanın karşısında olacağız. Parlamentonun açılmasıyla birlikte bir an evvel yasal düzenlemeler yapılmalı ve toplu sözleşme yasası tam olarak çıkarılmalı, uzlaşma kurulunun yapısı şekillendirilmeli ve bir an önce 2012 yılının zam artışlarının görüşüleceği toplu sözleşme gerçekleştirilmelidir.
Kamu çalışanları bunu beklemektedir.''
-''ADLİYE ÇALIŞANLARI HAKİMLERİN İKİ DUDAĞI ARASINDAN KURTARILMALI''-
Sendika kanunun yapıldığı günden beri Türkiye'deki
ücret adaletsizliğiyle mücadele ettiklerini dile getiren Yazgan, ücret dengesizliğinin en fazla büro kolunu etkilediğini söyledi. Bunun önüne geçmek için kamu
personel reformu yapılması gerektiğine işaret eden Yazgan, aynı eğitimi almış, aynı kariyere sahip memurların arasında ücret dengesinin kurulması gerektiğini vurguladı.
Kamu personel reformu yapılmasının ihtiyaç olduğunu ifade eden Yazgan,
adliyelerle ilgili bir dönüşüm süreci yaşandığını, adliyedeki çalışanların ''bağımlı olduklarını'' dile getirdi. Adliye saraylarının yapılmasına karşın çalışanların halen eski yöntemlerle görev yaptığını belirten Yazgan, ''Adliye çalışanlarına askeriyedeki er ve erbaşlar gibi görevi dışında birçok iş yaptırılmakta. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunun için acilen Türkiye'de tedbirler alınmalı ve adliye çalışanları hakimlerin iki dudağı arasından kurtarılmalıdır'' dedi.
(TBK-SA)17.09.2011 14:47:19