Volkan Kaşık - Gelişmekte Olan Spor Branşları
Federasyonu bünyesinde faaliyetine devam eden offshore
sporunun
Türkiye'de hızla yayıldığı, 20 kulübün bünyesine motonotik (Motorlu Su Sporları) branşını eklediği bildirildi.
Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) Konsey Üyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı ve aynı zamanda
İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur
Işık, ''Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası''na katılmak üzere geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu spora ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
Işık, offshore sporunun Türkiye'de çok hızlı bir
gelişim gösterdiğini belirterek, ''2003-2004 bu sporun Türkiye'de başlangıç yılları. O zamandan bu yana en çok takip edilen, izlenen spor dallarından biri haline geldi'' dedi.
Bu sporun gelişmesinde düzenledikleri şampiyonaların televizyonda canlı yayınlanmasının çok etkili olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:
''Ayrıca üç tarafı
denizlerle çevrili ve gölleri çok olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle deniz ve göllerde yapılan herhangi bir organizasyon herkesin ilgisi çekiyor. Türkiye'nin dört bir tarafında şampiyonalar düzenliyoruz. İstanbul'da başladık, Samsun'da ve Adana'da şampiyonamızın ayaklarını gerçekleştirdik.
Erdek,
Elazığ, Van,
Kahramanmaraş,
Gaziantep, Mersin'de de şampiyonalar yapmayı planlıyoruz. Bu sporu Türkiye'nin dört bir yanına götürüyoruz, böylece her kesimden büyük ilgi geliyor, hızlı bir gelişim süreci yaşanıyor.''
-FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI-
Işık, şu anda Türkiye genelinde offshore'la uğraşan 50'nin üzerinde sporcu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Bu sporcuların tamamı İstanbul Offshore Kulübü bünyesinde. Çalışmalarımız arasına kendi motonotik federasyonumuzu kurma çalışmamız var. Şu anda Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nu bünyesinde faaliyetimize devam eden ediyoruz. Bu federasyon, bizim bu sporu yaymamızı ve kendi federasyonumuzu oluşturabileceğimiz aşamaya gelmemiz için
destek veriyor. Bu da değişik kentlerdeki spor kulüplerinin bünyesine motonotik branşını da ekleterek oluyor. Şu anda birçok ilde bu sporda dalında faaliyet gösteriliyor. En az 20 kulüp motonotik branşını bünyelerine ekledi.
Adana'da Yelken Kulübü gelecek sezona 2
tekne ile hazırlanmak istiyor. Samsun'dan böyle bir beklentimiz var. Bu spor geliştikçe daha güzel yarışlar göreceğiz. Federasyonlaşma sürecine doğru hızla ilerliyoruz. En geç gelecek yıl Türkiye Motonotik Federasyonunu kurup, faaliyetlerimizi bu
çatı altında sürdürmek istiyoruz.''
Şu anda Türkiye genelinde 50'nin üzerine olan sporcu sayısını artırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Işık, 5 yıl sonra bu sporla uğraşan çok sayıda sporcu olacağını ifade etti.
(VOL-ERS-KAN)31.05.2011 11:33:45