Antalya'nın
Manavgat ilçesinde
Orman İşletme Müdürlüğü, zararlı böceklerle mücadele için yaptırdığı 300 adet
kuş yuvasını ormanlık alanlara astı.
Manavgat Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, ormanlık alanlarda yaşayan zararlı böceklere karşı en etkin mücadelenin kimyasal yollarla değil, biyolojik yollarla yapabileceğini belirtti. 2011 yılı içinde ahşaptan yapılmış kuş yuvası sayına 300 yeni ekleme yapacaklarını belirten Ali Bahşi, "Ormanlar en çok tür barındıran
yaşam alanlarıdır.Ormanlara zarar veren böceklerle kimyasal mücadele yerine doğaya duyarlı ve
ekolojik dengeyi bozmayacak mücadele yöntemlerini
tercih etmekteyiz. Her yıl düzenli şekilde ormanlarımıza kuş yuvaları asmaktayız." dedi.
Kuşların ormanlara zarar veren böceklerle beslenerek
doğal dengenin korunmasına katkı sağladığını belirten Bahşi, canlı türlerinin korunması ve türlerinin yok olmaması için biyolojik mücadele yönteminin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.
Bahşi şöyle devam etti: "Kuşlar zararlı böceklerin aşırı şekilde çoğalmalarını engelleyerek onların doğal denge sınırında kalmalarına yardımcı olur. Zararlı böcekleri doğal denge sınırında tutarak, popülasyon artışını önler. Biyolojik mücadelede önemli rol oynayan böcekçil kuşların korunması ve çoğalmalarını sağlamak için suni kuş yuvaları yaparak, tekniğine uygun şekilde ormanlara asmaktayız."
Yuvaların sonbahar aylarında asıldığını ve içlerinin düzenli şekilde temizlendiğini belirten Bahşi, böcekçil kuşların genelde boş olan yuvarı tercih ettiğini sözlerine ekledi.