İlin kurtuluşu münasebetiyle
Bayburt'ta gelen
sanatçılar,
mezun oldukları Bayburt Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek, icra ettikleri sanatlar hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
Ressam
Salih Cengiz, resme olan ilgisinin
küçük yaşlarda başladığını ve ailesiyle çoğu zaman ters düştüğünü, gönülden bağlı olduğu işi yapmak için her yolu denediğini söyledi. Cengiz, en sonunda 15 yaşında ilk defa çizgi
roman yazdığını ve sanatla olan ilk meyvesini aldığını belirtti.
Sanat aşkını bir ömür boyu hiç bitmeyeceğinin altını çizen
ressam Cengiz, ömrü yettiğince sanatını icra etmeye devam edeceğini ifade etti.
Ebru sanatçısı olan Zeki Önsöz de 14 yıl
Türkiye'de, 36 yıl Almanya'da olmak üzere binlerce kişiye eğitim verdiğini belirterek, Türkiye ve Avrupa'daki sanat açısından büyük farklar olduğunu söyledi. Önsöz,
yabancı zenginler sanatçıları desteklerken, Türkiye'de bunun yok denecek kadar az olduğunu belirtti. Önsöz, öğrencilere hitaben, "Hepimiz Şair Zihni'nin torunlarıyız, genlerimizde sanatın mayası var." dedi.
Minyatür ve tezhip sanatçısı Hanifi Sansu ise Bayburt'taki sanat okulunun ilk mezunlarından olduğunu belirtti. Sansu, minyatür ve tezhip sanatının ilginç yönlerini keşfettiğini belirterek, bu yüzden sanatları icra ettiğini anlattı.
Ressam olan bir diğer sanatçı Ülkü Koçan da toplumu yönlendiren kişilerin sanatçılar olduğunu belirtti. Koçan,
Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlatarak, "Herkes
cumhurbaşkanı, başbakan olabilir ama sanatçı olamaz." şeklinde konuştu.
Bayburt Lisesi Resim Öğretmeni Aziz Aydın ise 16 yıllık eğitim hayatı boyunca yetenekli öğrencileri bulup, onları ileri seviyelere götürmeyi amaç edindiğini belirtti.