Karaman Valisi Süleyman
Kahraman, dünyanın yeni düzenine ayak uydurmak için sahip olunan değerleri koruma kadar yeni değerler kurgulanması gerektiğini söyledi.
Karaman Otağ Tesisleri'nde yapılan '
TÜBİTAK ARGE ve Yenilik' konulu toplantıda konuşan Vali Kahraman, dünyanın hangi şartlar altında yönetildiğine ve yönlendirildiğine
vakıf olmanın önemine dikkatleri çekti.
Vali Kahraman, "Bugün bize düşen sorumluluk
iletişimin, küreselleşmenin, teknolojinin tarihsel, kültürel,
ekonomik, tüm değerlerini ve etkilerini masaya yatırmak ve Hz. Mevlana'nın dediği gibi "Yeni şeyler" söylemektir. Sahip olduğumuz değerleri koruduğumuz kadar yeni değerler kurgulamamız gerekiyor. Büyük düşünmeye, var olanları aşmaya mecburuz. Bugün sadece bugünün dünyası inşa edilmiyor. Bugün ortaya konan her değer, her teknoloji aslında yarının dünyasını inşa etmeye yönelik. Biz de millet olarak, özelde Karamanlılar olarak sadece korumaya değil kurmaya dayalı politikalar geliştirmeli ve bilimden teknolojiye; kültür-sanattan ekonomiye kadar her alanda yeni atılımlar yapmalı, yeni adımlar atmalıyız. Potansiyelimizi korumamız,
rekabet gücümüzü artırmamız ve değerlerimizi yaşatmamız buna bağlı." dedi.
İnsanın değiştiğini ve değiştikçe de hayatın şartlarının da değiştiğini belirten Vali Kahraman, iletişim çağında teknolojinin hayatın her alanına girdiğini ve bütün dünyanın küreselleşmeyi ve etkilerini tartıştığını dile getirdi. Vali Kahraman, şöyel dedi:
"Üretilen teknoloji ya da küreselleşme, insanlığa yeni umutlar
vaat ettiği gibi, kimi zaman insanlığı kötümserliğe ve umutsuzluğa da sürükleyebiliyor. Her
toplum, dünyada kendi değerleriyle var olmanın mücadelesini veriyor. Bu mücadele kolay bir mücadele değil. Son yıllarda kamu kaynaklarından ARGE çalışmalarına ayrılan payın artması, yenilik alanındaki çalışmalara ivme kazandırmıştır. Karaman, sahip olduğu bilgi, birikim ve değerlerle ülkemizin kültür sanat hayatında, ekonomik hayatında önemli bir yere sahip. Karaman olarak geleceğe dair raporlar hazırlamak, tahminlerde bulunmak, öneriler formüle etmek, projeler geliştirmek bir fantezi olmanın ötesinde bir ihtiyaca dönüşmüş durumdadır."