AAnın Türkiye bebek haberi, STKları hareketlendirdi

AAnın Türkiye bebek haberi, STKları hareketlendirdi -Türkiyeye sığındıktan sonra Kahramanmaraşta doğum yapan Suriyeli kadının, kızına Türkiye adını vermesi STKlar tarafından Suriyede yaşanan olayların simgesi olarak anl


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Gökhan Gökşen, Kahramanmaraşta dünyaya gelen Suriyeli Türkiye adlı bebeğin, kentteki sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından Suriyede yaşanan olayların simgesi olarak anlatılacağını belirtti.
     Gökşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanından uzakta hayata merhaba diyen ve Türkiye adı verilen bebeğin, Suriyedeki savaşın dramını gözler önüne serdiğini söyledi.
     AAnın haberiyle, kendi ülkesinin lideri tarafından öldürülmemek için Türkiyeye sığınan bir babanın kucağındaki bebeğiyle, yaşadığı mutluluğa şahit olduklarını ifade eden Gökşen, Türkiye bebek, kendisine kucak açan ülkenin adıyla birlikte yaşayacak. Kahramanmaraşta doğan Türkiye bebek, Suriyede yaşananların simgesi olarak anılacak. Bu bebek kardeşliğin, komşuluğun ve zor anında mazlumun yanında yer alabilmenin adı olacak. Türkiye bebek, Suriyede yaşananların simgesi oldu diye konuştu.
     Gökşen, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini ve Suriyeye yardım kampanyası için adım attıklarını belirterek, Suriyedeki zulmün durması için Türkiye bebeği simge yapmak istediklerini yapmayı planladıkları çalışmayı, daha sonra kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.
     Gökşen, sosyal paylaşım sitelerinde de Suriyedeki zulmün durdurulması için harekete geçtiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AAnın Türkiye bebek haberi, STKları hareketlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER