AAnın Rusça test yayınına başlaması

AAnın Rusça test yayınına başlaması -Malatyada kayısı ihracatı yapan firmalar, AAnın Rusça test yayınına başlamasından memnun -Simeks Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Tokmak: -Kayısının tanıtımı açısından, doğru bilgi akışı


MALATYA (A.A) - Türkiyenin ve Malatyanın en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kayısıyı dünyanın dört bir yanına olduğu gibi Rusyaya da ihraç eden firmaların yöneticileri, Anadolu Ajansının (AA) Rusça test yayınına başlamasından memnun.
     Simeks Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının 19 yıldır sektörün içinde olduğunu belirterek, ihracat ağırlıklı çalıştıklarını ifade etti.
     Amerika, Avrupa, Rusya ile Kuzey Afrika ülkelerine kayısı ihracatı yaptıklarını dile getiren Tokmak, 3 bin tonu bulan kayısı ihracatlarının yüzde 40ını Rusyaya gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Kayısının Malatya için önemli bir ürün olduğunu hatırlatan Tokmak, 50-60 bin aile geçimini kayısıdan sağlıyor. Yalnızca Malatya için değil, çevre iller için de önemli bir geçim kaynağı. Yaz aylarında Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakırdan mevsimlik işçiler de geliyor. Hem Malatya, hem çevre illerin ekonomisi için gerçekten önem arz ediyor. İhracata daha önem verilmesi ve yeni pazarlar oluşturulması için çalışmalarımız da var dedi.
     AAnın Rusça test yayınına başladığını anımsatan Tokmak, Kayısının tanıtımı açısından, doğru bilgi akışı açısından faydası olacağına inanıyorum diye konuştu.
    
     -Tanıtım arttıkça tüketim de artacak-
    
     Omar Elmas Gıda San. Ltd. Şti. Genel Müdürü Mustafa Elmas da, 1996 yılından beri ihracat yapan bir firma olduklarını söyledi.
     Malatyada 2. Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin 500 metrekare alan içerisinde fabrikalarının bulunduğunu dile getiren Elmas, Rusya başta olmak üzere Bulgaristan, Almanya, Amerika, Kanada, Polonyanın da aralarında bulunduğu 14 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.
     Yıllık 2 bin ton kayısı ihracatının yarısına yakınını Rusyaya yaptıklarını anlatan Elmas, Rusyaya ihracatın daha da artacağına inancımız tam. Anadolu Ajansının Rusça yayına başlaması elimizi güçlendirecektir. Kayısının tanıtımı, reklamı açısından da çok faydalı olacağını düşünüyorum. Kayısı çok faydalı bir ürün. Kayısının tanıtımı ne kadar artarsa o kadar fazla tüketileceğine inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber AAnın Rusça test yayınına başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER