AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Yalovada

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Yalovada -Osmanlıda önemli bir yer tutan buradan, bunlar Osmanlıcılık yapıyor diyenlere de bir mesaj vermek istiyorum. Bakın bizim Osmanlı İmparatorluğunu yeniden kurmak, herhangi bir başka ülkenin


YALOVA (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Osmanlıda önemli bir yer tutan buradan, bunlar Osmanlıcılık yapıyor diyenlere de bir mesaj vermek istiyorum. Bakın bizim Osmanlı İmparatorluğunu yeniden kurmak, herhangi bir başka ülkenin topraklarına el koymak, başka bir milletin doğal kaynaklarını kendi zimmetimize geçirmek gibi bir niyetimiz yok dedi.
     Bağış, Yalovaya bağlı Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kültürler Buluşmasında yaptığı konuşmada, 2011 yılının UNESCO tarafından Evliya Çelebi Yılı ilan edildiğini anımsattı.
     Evliya Çelebinin Seyahatname isimli eseri içinde yer alan kültürün yeniden yaşatıldığına şahitlik ettiklerini dile getiren Bağış, Burada farklı yörelerin kültürlerini birarada yaşıyoruz. İşte Türkiyeyi güçlü kılan da bu. En önemli özelliğimiz farklılıklarımızı bizi ayrıştıran değil, tam tersine zenginleştiren varlıklar olarak görüyoruz diye konuştu.
     Devlet millet kaynaşmasında farklı bir dönemin yaşandığını anlatan Bağış, şöyle devam etti:
     1. Muratın bir duası var. Diyor ki, Rabbine yönelirken, Allaha ellerini açarken, Adımı kahrın ile perişan, yüzümü halkın içinde kara eyleme Allahım diyor. İşte 10 yıldır aynı anlayışla Türkiyede hizmet eden bir hükümet var. Allah sizlerin bize verdiği desteği size hizmet olarak döndürmeyi nasip etsin. Yaptığımız hizmetleri arttırmayı nasip etsin. Adımızı kahrıyla perişan, yüzümüzü sizin içinizde kara eylemesin.
     Osmanlıda önemli bir yer tutan buradan, Bunlar Osmanlıcılık yapıyor diyenlere de bir mesaj vermek istiyorum. Bakın bizim Osmanlı İmparatorluğunu yeniden kurmak, herhangi bir başka ülkenin topraklarına el koymak, başka bir milletin doğal kaynaklarını kendi zimmetimize geçirmek gibi bir niyetimiz yok. Biz Türkiye Cumhuriyetinin güçlü bir ülke olması için çalışıyoruz.
     Bağış, Türkiyede her alanda önemli başarılar elde ettiklerini ve yeni hedefler belirlediklerini anlatarak, Birileri bunlardan rahatsızlık duyuyorsa, yaptığımız rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz. Çünkü biz milletimize, ülkemize, insanımıza güveniyoruz ve sizlerle birlikte inşallah daha aydınlık yarınlar inşa etmek istiyoruz. Allah sizlerle beraber daha nice hizmetleri bu ülkeye yapmayı nasip etsin dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Yalovada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER