ABDli senatörler Ispartada

ABDli senatörler Ispartada


ISPARTA (A.A) - ABDnin Florida Eyaleti senatör ve temsilcilerinden oluşan 10 kişilik heyet, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlunun davetiyle Ispartaya geldi.
     ABDli konuklarını makamında ağırlayan Rektör İbicioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesinin dünya çapında tanınmış bir üniversite olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Üniversitenin ismini Türkiyenin 9uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelden aldığını belirten İbicioğlu, SDÜnün ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve fiziki yapısı hakkında bilgi verdi.
     ABD ve Türkiyenin, asırlarca farklı kültürleri barış içinde barındıran iki ülke olduğunu aktaran İbicioğlu, Hepimizi bir olan Allah yarattı. İnsanlar birlik ve beraberlik içinde mutlu bir yaşam sürmeli. Farklılıklara saygı duyarak beraber yaşamanın yollarını aramalı. Biz, Anadoluda bunu başardık dedi.
     İbicioğlu, Isparta gülünün değerini artırarak markalaştırmak için çaba gösterdiklerine işaret ederek, Türkiyenin gül bahçesi Ispartada, gülün önünü açacak konferans ve sempozyumlar düzenleyeceklerini kaydetti.
     Davrazda, dünyanın geleceğinin şekilleneceği, Davostan daha geniş kapsamlı kongreler düzenleyerek tüm dünyaya liderlik etmek istediklerini vurgulayan İbicioğlu, bu yıl gerçekleştirmeyi planladıkları kongreye ABDden birçok bilim adamı, gazeteci, yazar ve işadamını davet ettiklerini, dünyanın geleceği Ispartada tartışılacaklarını dile getirdi.
     İbicioğlu, ayrıca Florida üniversiteleri ile SDÜ arasında öğrenci, öğretim üyesi ve insan kaynağı değişimleri yönünde işbirliği yapmak istediklerini belirtti.
     Konuklarına gül şurubu ve gül lokumu ikram eden Prof. Dr. İbicioğlu, daha sonra konuklarına üniversiteyi gezdirdi.
     (DG-ME-HS)
<< Önceki Haber ABDli senatörler Ispartada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER