ABD Adana Konsolosu Espınozadan Vali Güzeloğluna

ABD Adana Konsolosu Espınozadan Vali Güzeloğluna ziyaret


MERSİN (A.A) - ABDnin Adana Konsolosu John Espinoza, Vali Hasan Basri Güzeloğlunu makamında ziyaret eti.
     Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Mersinin, Türkiyenin önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
     Mersinin vergi tahakkuk ve tahsilatında Türkiyenin 6. büyük ili konumunda olduğunu anlatan Güzeloğlu, Ekonomik derinlik ve zenginlik açısından bakıldığında ise Mersin Limanı ülkemizde İstanbuldan sonra ikinci büyük ticaret limanı. Hedefimiz ise Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100üncü yıldönümünde, yani 2023 yılında, Mersin Limanı için 15 milyon konteynır yük kapasitesine erişmektir dedi.
     Güzeloğlu, Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları ve 2020 Uluslararası Turunçgil Kongresine ev sahipliği yapacağını belirterek, şöyle devam etti:
     Bugüne kadar gerçekleşen Akdeniz Oyunlarının en görkemlisini önümüzdeki yıl Mersinde gerçekleştireceğiz. Bunun için tam 450 milyon TLlik bir kaynak ayrıldı. Mersin bu kaynak sayesinde bütün uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek bir spor altyapısına kavuşuyor. Ayrıca, dünyanın 56 ülkesinden 1500 delegenin katılımıyla gerçekleşen Uluslar arası Turunçgil Kongresinin 14üncüsü 2020 yılında yine Mersinde yapılacak.
     Adana Konsolosu John Espinoza ise, Türkiyede şehir ve bölge bazında tek gerçek konsolosluğu bulunan ülkenin ABD. Birçok ülke elçilikleri bulunduğumuz bölge ile ilgili bilgiyi ve yatırım imkânlarını bizden talep ediyor dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ABD Adana Konsolosu Espınozadan Vali Güzeloğluna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER