ABD Adana Konsolosu Espinoza, Büyükşehir Belediyesi

ABD Adana Konsolosu Espinoza, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmazı ziyaret etti


ADANA (A.A) - ABDnin Adana Konsolosu John Espinoza, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazı ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adanaya yeni atanan Espinozayı makamında kabul eden ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Aldırmaz, İncirlikten dolayı Adanada yaşayan ABDlileri hemşehri olarak gördüklerini söyledi.
     Aldırmaz, Adananın önemli bir kent olduğuna dikkati çekerek ABDli diplomatların burada görev yapması onların ileride yükseleceğine işarettir. Adana 10 milyon nüfuslu bir bölgenin merkezidir. Bu özelliğiyle bölgemiz İstanbuldan sonra ikinci büyük merkezdir. Türkiyenin Ortadoğuya açılan penceresi ve önemli bir enerji merkezidir. İnşallah bölge için faydalı şeyler yapabiliriz. Türkiyeyi tanımak için Adanayı tanımak yeterlidir. Çünkü Adana Türkiyenin mozaiğidir diye konuştu.
     ABDnin Adana Konsolosu John Espinoza da, karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için elinden geleni yapacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiyede 150 yıldır ABD konsolosluğu var. Ben burada 3 yıl görev yapacağım. Adananın önemli bir yer olduğunu biliyorum. ABDnin İstanbuldan başka sadece Adanada konsolosluğu var. Büyükelçimiz de daha önce Adanada görev yapmıştı. Adanada olmak önemli bir görev. Sizin de yardımlarınızı bekliyorum. Burada büyük bir misafirperverlik gördüm. Türkiyeyi seçmemdeki en büyük sebep babamdır. Hava Kuvvetlerinde görevli olan babam ben 7 yaşındayken İncirlike gelmişti. Döndüğünde bana güzel şeyler anlatmıştı. Ben de 30 yıl sonra buraya geldim.
     Ziyarette Zihni Aldırmaz, Espinozaya Çukurovada Doğa ve Tarih Kitabı ile Adana tanıtım CDsi hediye etti.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber ABD Adana Konsolosu Espinoza, Büyükşehir Belediyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER